Team De Perifeer

17 februari 2022    nieuws

Waar De Perifeer tot voor kort toch vooral een solo project van initiatiefnemer Harco Rutgers was (genereus ondersteund door fantastische vrijwilligers!), is er sinds de oprichting van Stichting De Perifeer nogal wat veranderd op dat vlak; De Perifeer heeft nu een Raad van Toezicht én een stagiair. Tijd voor een voorstelrondje van het nog kersverse ‘team De Perifeer’ dus.

Stichting De Perifeer heeft een Raad van Toezicht met de volgende leden:

    • Jos Haarman, was gedurende 22 jaar adviseur Cultuurbeleid bij de lokale overheid. Tevens in bestuur Stichting Makerij Lotte Pen.
    • Charlien Adriaenssens, is beeldend- schrijvend- curerend- performancekunstenaar bij Contemporary Glory Contemporary Cash en KINACT Collective (DRC), en maakt het beeldende kunst en performance programma van Stichting WORM in Rotterdam. Tevens in Raad van Bestuur Wunderbaum, Ferdnnd VZW (BE) en KIOSK Rotterdam en lid adviescommissie Generators Fonds.
    • Mirjam Grolle, was 15 jaar werkzaam voor De Nieuwe Oost pop, en daar verantwoordelijk voor de financiën en zakelijke ondersteuning. Van 2013 tot 2017 bestuurslid/penningmeester theatergroep BOT.

De Perifeer heeft sinds februari ook voor het eerst een stagiair: “Ik ben Dimitri Franssen, 20 jaar oud, en loop de komende 5 maanden stage bij De Perifeer. Ik doe momenteel de opleiding medewerker evenementenorganisatie en ik doe dat bij Landstede te Zwolle. Ik ben bij De Perifeer terechtgekomen via een vriend van mij, en met name de variatie in evenementen en programma spraken mij aan. Ik kijk met enthousiasme naar de komende maanden en wie weet zie ik jou binnenkort bij De Perifeer!”

Harco Rutgers, zelf nu directeur/bestuurder van Stichting De Perifeer, is blij met de groei van team De Perifeer: “Het is na al die jaren solo vliegen natuurlijk even wennen om je beslissingen niet meer alleen te maken en je werkzaamheden inzichtelijk te maken voor anderen. Maar tegelijkertijd voelt het heel goed om gesteund te worden door zo’n fijne en deskundige Raad van Toezicht, die met je meekijkt en meedenkt in je organisatie. Een gemotiveerde stagiair begeleiden bevalt tot nu toe ook prima; het is af en toe nog even zoeken naar de beste manier om werkzaamheden overdraagbaar te maken, maar het levert ook echt wat op.”