Nieuws

Open Call internationaal samenwerkingsproject: ‘The Proof of the Pudding is in the Eating’

25 januari 2024    nieuws, open call

Ben je een kunstenaar met een aantoonbare connectie met de provincie Overijssel? En wordt je enthousiast van een samenwerkingsproject waarin je kennis en inspiratie uitwisselt met een internationale kunstenaar? Dan nodigen Artist Residencies Enschede (ARE), Drawing Centre Diepenheim, en De Perifeer je van harte uit om te reageren op deze open call (vóór 1 maart 2024).

Lees meer

De ontregelende wereld van Dick Verdult

5 november 2023    nieuws

— recensie door Lourens Scholing, geschreven op 4 oktober voor 3voor12 Overijssel, met foto’s door Jeroen Helle

Ik leef al een week in de wereld van Dick Verdult. Dick Verdult. Een naam als een stripheld. Of een tripheld. Hoe dat zo komt?

Lees meer

Inzendingen NEW zijn geopend!

1 november 2023    nieuws

Van 1 t/m 15 november 2023 kunnen producers uit Gelderland en Overijssel zich aanmelden voor Nieuwe Electronische Waar (NEW). Producers van elektronische muziek kunnen via Sonar hun beste track insturen naar NEW, ongeacht leeftijd, niveau, geslacht of het specifieke elektronische genre waarin de maker actief is.

Lees meer

De Perifeer recap 2022

24 oktober 2023    nieuws

Way back in 2022 suggereerde stagiair Dimitri dat De Perifeer meer video content online zou moeten plaatsen. Op dat moment werd er vrijwel alleen foto-documentatie gemaakt en gedeeld, omdat we niet wilden dat videoregistraties gezien zouden worden als alternatief voor het live bijwonen van shows. Maar het delen van een soort ‘showreel’ om een indruk te krijgen wat je kan verwachten bij De Perifeer shows, vonden we een goed idee. Vanaf dat moment zijn we begonnen met het maken van lo-budget video-opnamen. Of dat probeerden we tenminste. Sommige opnamen lukten beter dan andere en soms vergaten we de camera 😅

Het heeft even geduurd, maar deze recap bevat korte fragmenten van een aantal shows in 2022.

Lees meer

De Perifeer en BRUT werken samen aan een brug tussen popmuziek en experiment

13 oktober 2023    nieuws

De Perifeer en productiehuis BRUT gaan samenwerken aan producties en het cureren van programma’s. Met deze samenwerking slaan BRUT en De Perifeer een brug tussen popmuziek en experiment en wordt er onderzocht hoe de mechanismen van popmuziek bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om niche muziek en performances aan een breder publiek tentoon te stellen of popartiesten meer te laten experimenteren. Voorbeelden van de  samenwerking zijn producties als De Shuffle en The Diamond Exchange en de samenwerking aan de single release van grensverleggende tapdanseres Janne Eraker en de show die hieruit voortvloeit in de bovenzaal van BRUT op 20 oktober 2023.

Lees meer

De Perifeer hoodie

12 mei 2023    shoppen

Speciaal voor de trouwste fans van De Perifeer (of voor iedereen die er goed uit wil zien) heeft De Perifeer nu hoodies te koop! Niet zomaar een hoodie, maar een megadikke-superzachte-relaxedfit-unisex-fairwear-kwaliteitshoodie, die door Groene Was duurzaam is geproduceerd en bedrukt. Met peren.

Lees meer

3voor12 Overijssel – Perifest 2023: van samba tot synths

12 april 2023    recensie

Bij binnenkomst valt meteen de kunst op die hangt en staat in Kunstenlab. In de podiumzaal hangt een wandkleed dat is gemaakt door Hebe Diepenmaat. ‘Ah Joh, vlieg op’, staat er in typisch Nederlands op, omringd door een decoratieve Aziatische achtergrond. Net als in het kunstwerk komen ook in de rest van het festival verschillende culturen samen. Van Mexicaans, Nederlandse samba tot opzwepende synths. Perifest verrast, ontroert en zelfs de voetjes gaan van de vloer.

Lees meer