Nieuwe stagiair bij De Perifeer

20 maart 2023    nieuws

Vanaf 13 maart loopt er een nieuwe stagiair bij De Perifeer! Naast dat hij al sinds zomer vorig jaar betrokken is bij De Perifeer als gastcurator van de aankomende editie van Perifest, loopt Sietse Hagenbeek nu ook een paar maanden stage op de maandag en dinsdag. Hij stelt zich hieronder even voor.

Mijn naam is Sietse. Ik ben eenentwintig jaar en woon in Arnhem. De aankomende twee maanden loop ik stage bij De Perifeer. Ik zit in mijn derde jaar van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ University of the Arts in Arnhem. Deze stage ga ik verder in op het organiseren van Perifest en de tentoonstelling ‘Proud Music of the Storm’ in het Kunstenlab. Daarnaast loop ik mee om een indruk te krijgen van de werkzaamheden van De Perifeer. Ik ga hard aan de slag met de laatste voorbereidingen van de opening van de tentoonstelling op 26 maart en Perifest, wat op 8 april gaat plaatsvinden. Omdat ik een educatieve stage loop ga ik ook nadenken over het educatieve aspect van De Perifeer een vorm geven.

In mijn eigen praktijk ben ik veel bezig met experimenteren met grafische technieken zoals etsen en cyanotypes. Ik werk ook veel met digitale muziek (voornamelijk het maken van ambient live sets bij beeldend werk) en performance. Dat doe ik de rest van de week op de kunstacademie. In het weekend werk ik bij een kunstmaterialenwinkel in Arnhem. Naast naar de academie gaan en werken ben ik soms ‘s avonds in de kroeg te vinden. Het liefst wanneer er bandjes optreden. Zodoende heb ik ook een aantal artiesten die zullen optreden bij Perifest ontdekt.

Ik ben zelf geboren en getogen in Deventer. Daardoor voel ik mij verbonden met de kunst en cultuur scene in deze stad. Ik vind dat de kunstenaars in Deventer een uitgesproken karakter hebben waar ik mij heel erg bij thuis voel. Bij De Perifeer leer ik aan de lopende band nieuwe mensen kennen en dat is voor mij heel waardevol.

Hopelijk tot snel bij De Perifeer!