KOMPLOT

3 augustus 2021    nieuws

Burgerweeshuis – het poppodium van Deventer – en De Perifeer gaan structureel samenwerken onder de naam KOMPLOT. Inhoudelijk vinden beide organisaties elkaar ergens in het grote grijze gebied tussen popcultuur en experiment. Verwacht een avontuurlijk en gevarieerd programma op uiteenlopende locaties in Deventer.

De samenwerking ontstond in coronatijd, toen De Perifeer halverwege 2020 gebruik kon maken van de grote zaal van Burgerweeshuis, waar concerten van De Perifeer op 1,5 meter afstand veilig gerealiseerd kunnen worden. Dat was toen een mooie kans om eindelijk weer een aantal shows te kunnen organiseren en om meer mensen kennis te laten maken met het programma van De Perifeer. Een aantal van deze concerten moesten door nieuwe coronamaatregelen een aantal keer worden verplaatst en vormen nu de eerste twee avonden van KOMPLOT, beiden in Burgerweeshuis.

De eerste KOMPLOT avond is op 23 september, met Peet & De Teefjes. De tweede KOMPLOT avond is op 7 oktober, met Jon Doe One en Nobuka, die beiden een LP uitbrengen op die dag.

Harco Rutgers, programmeur van De Perifeer kijkt uit naar een inspirerende samenwerking: “De programmeur van Burgerweeshuis en ik vinden elkaar al regelmatig waar onze persoonlijke muzikale voorkeuren overlappen en het voelt eigenlijk alleen maar logisch om daar meer mee te doen. Ik kan niet wachten om te zien waar KOMPLOT ons brengt.”