Contactgegevens en locatie

De Perifeer / Harco Rutgers
Mr. H.F. de Boerlaan 151
7411 AH Deventer
harco@perifeer.org
+31(0)613548295

Kaart wordt geladen...

Met het openbaar vervoer, lopend vanaf NS-station Deventer: te voet (15-20 minuten). Er rijdt eventueel ook een bus vanaf NS-station die praktisch voor de deur stopt.

Met de auto vanaf A1: afslag Deventer, volg richting Centrum, rechtdoor. De weg maakt een zigzag over een sluis (Deensestraat). Na verkeerslicht De Perifeer aan de rechterkant. Gratis parkeren.


Over De Perifeer

De Perifeer is een platform voor muziek, kunst, performance en experiment. Een intiem podium en werkplek voor projectmatige residenties. De Perifeer biedt nadrukkelijk ook ruimte voor onderzoek en try-outs (of trial & error). De Perifeer is gestart in 2014 en bevindt zich in het atelier van Harco Rutgers. Er is plaats voor ongeveer 20-30 bezoekers, afhankelijk van het programma. Er zijn geen vaste openingstijden.

Er wordt regelmatig op projectbasis samengewerkt met andere organisaties en locaties. Onderaan deze pagina vind je een overzicht van alle samenwerkingspartners.

De uitgaven van het direct aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec. komen (deels) op deze locatie tot stand en zijn hier te koop. De Perifeer heeft inmiddels het stokje overgenomen van Esc.rec.’s langlopende, avontuurlijke concertreeks ACSH.

De Perifeer vind je in het vmDAVO gebouw in Havenkwartier Deventer. Dit is een verzamelgebouw, waar o.a. enkele samenwerkingspartners van De Perifeer en Esc.rec. gehuisvest zijn. Bekijk zeker ook even de agenda van Havenkwartier Deventer voor alle andere activiteiten in het gebied.


Vrijwilligers

Zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers was De Perifeer niet mogelijk geweest. Veel is te danken aan de mensen die hier komen fotograferen, drankjes serveren, achter de kassa staan, koken voor artiesten, helpen met promotie. Laat het vooral weten als je ook mee wilt helpen om De Perifeer nog harder te laten shinen! Uiteraard snoep je dan ook gratis mee van het programma.


Vacatures

Promotiemedewerker


Steun De Perifeer

doneer

Je kan De Perifeer op veel manieren steunen. Dat is ook hard nodig, want het blijkt in de praktijk nog behoorlijk lastig om de financiële middelen te vinden om een klein podium als De Perifeer draaiende te houden. Het avontuurlijke karakter van De Perifeer en de intieme verhouding tussen artiesten en publiek in een ruimte ter grootte van een huiskamer is waardevol, maar heeft ook een voor de hand liggende keerzijde: een klein publiek levert nauwelijks inkomsten.

Dat gebrek aan inkomsten wordt deels goedgemaakt door de (inter)nationale waardering voor de kwaliteit van het geboden programma, zowel van het publiek en de artiesten, als in de vorm van incidentele financiële ondersteuning door o.a. het Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Havenkwartier Deventer, Gemeente Deventer en Deventer Cultuur Club.

De mogelijkheden voor crowdfunding worden onderzocht, maar sponsoren of doneren mag altijd, al dan niet met passende wederdienst. Of help De Perifeer door je eigen kwaliteiten in te zetten. Of koop dit T-shirt. Maar bovenal: wees een fijn, onderzoekend en avontuurlijk publiek wat zich graag laat verbazen en verwennen in De Perifeer.


Samenwerkingspartners

escrec instruments-make-play koekfm klangendum kulter kunstenlab kunstgoud los piknik the-diamond-exchange mbdb new vondst het-rariteitenkabinet lucy-in-the-sky popronde-deventer smartlab festival-de-orient


De Perifeer werd/wordt financieel ondersteund door

gemeentedeventer mondriaanfonds stimuleringsfonds havenkwartier