Wandelconcerten: Elfferich & Moll

zo 11 februari 2018

  I'm going

Het repertoire van Elfferich & Moll bestaat uitsluitend uit composities van Jeroen Elfferich. Daarmee zijn ze vooralsnog een uniek piano duo te noemen. Alle stukken hebben een sterk ritmisch karakter en kunnen het beste omschreven worden als eigentijdse minimal music. De door elkaar lopende oneven maatsoorten zorgen voor een bijzonder hypnotiserende sfeer. Elfferich’s zoektocht naar nieuwe klanken en ritmes zorgt ervoor dat zijn muziek iedere keer weer verrast en intrigeert. Zijn achtergrond als slagwerker is vaak duidelijk te horen in de composities. Er zijn inmiddels vier cd’s van Elfferich & Moll uitgekomen bij het New Yorkse Arabesque Records.

Nico Moll
Nico Moll (1962) is een zeer veelzijdige pianist. Moll studeerde aan het Arnhems conservatorium orgel en kerkmuziek maar raakte daarna gefascineerd door de muziek van Bill Evans, Keith Jarrett en Stevie Wonder. Hij studeerde vervolgens jazzpiano aan het Utrechts conservatorium bij Bert van de Brink en compositie bij Claire Fischer in Los Angeles. In de jaren 90 werkte Nico in Hamburg als pianist/arrangeur en trad hij met verschillende bands veelvuldig op.

Jeroen Elfferich
Jeroen Elfferich (1965) studeerde slagwerk lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium. In de afgelopen 35 jaar heeft Elfferich ruime muzikale ervaring opgedaan. Als drummer, gitarist, zanger, bassist en toetsenist in bands en solo projecten. Als slagwerker in verschillende orkesten. Als producer en opnameleider. Als schrijver en componist. En als live looping artiest met optredens op vele festivals (oa. Lowlands, Mysteryland) met zijn act ‘Loop the Balloon’.

Wandelconcerten
Ter ere van Deventer 1250 organiseert Klassieke Muziek Deventer drie wandelconcerten op drie zondagmiddagen; 11 februari, 13 mei en 28 oktober. Per middag klinkt er tussen 13:00 en 17:00 uur op vier verschillende locaties muziek uit twaalf eeuwen. Van Gregoriaans tot Gershwin en van klassieke Perzische muziek tot experimentele muziek. Het publiek kan zich al wandelend van locatie naar locatie verplaatsen. Toegang is gratis, een vrije gift is welkom.

Programma 11 februari
13 uur: Bergkerk – Sweelinck en Reincken door Jan Kleinbussink (orgel)
14 uur: Penninckshuis – Kamermuziek door het Fasna Trio
15 uur: Broederenkerk – Van Willibrord tot Lebuinus door Schola Karolus Magnus
16 uur: Deventer Schouwburg – Minimal music door Elfferich & Moll

  11 februari 2018
  Aanvang: 16:00 uur
  Deventer Schouwburg
  Entree: gratis!

  I'm going