Vondst x De Perifeer: The Void* + Rajas Void Minus

vr 6 december 2019

Tickets   I'm going

Foto’s: Jeroen Helle

Vondst en De Perifeer organiseren samen een reeks concerten in de Lebuinuskerk. In deze reeks horen en zien we artiesten die erg goed passen bij deze indrukwekkende locatie; we gaan met hen op zoek naar een contemplatieve en soms zelfs meditatieve sfeer die naadloos aansluit bij de kathedrale ruimte en de akoestiek van de Lebuinuskerk.

The Void*

The Void* (spreek uit: The Void Pointers) bestaat uit Roald van Dillewijn, Eric Magnée en Tijs Ham. Dit trio zoekt naar nieuwe expressieve geluiden en kiest ervoor om hier een eigen instrumentarium voor te bouwen. Zowel door het coden van software als het knutselen aan hardware wordt een eigen sonisch universum gekneed. Diepe klanktexturen worden afgewisseld door massieve geluidsmuren om vervolgens weer terug te keren naar een fragiele pianonoot.

The Void* presenteert tijdens dit concert hun dan kersverse cassette ‘Norwegian Disco’, die net als hun vorige LP ‘Values’ wordt uitgebracht door het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec… En als we afgaan op deze in Noorwegen tot stand gekomen uitgave, heeft het geluid van The Void* een koersverandering ondergaan; scheve disco mengt zich met diepgelaagde ENO-ambient, hints naar de doorweekte futuristisch-nostalgische vergezichten van Blade Runner, vleugjes krautrock en ultra widescreen space age soundscaping. The Void* is gewoon een stuk vreemder geworden, wat ons nóg benieuwder maakt naar dit concert.

Rajas Void Minus

Joris van Suijdam zoekt als Rajas Void Minus altijd de grenzen op tussen akoestisch en elektronisch geluid, tussen hoorbaar en niet hoorbaar. Hij maakt muziek waarin hij field-recordings combineert met analoge opnametechnieken om zijn klankstukken vorm te geven. Verwacht een uitdagende en gelaagde luisterervaring die enerzijds hypnotiserend en rustgevend werkt, en anderzijds je de stuipen op het lijf kan jagen.

Rajas Void Minus is een van de 10 talenten die dit jaar werden geselecteerd door Nieuwe Electronische Waar, het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland. De Perifeer is partner van Nieuwe Electronische Waar.

  6 december 2019
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  Lebuinuskerk
  Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur

  I'm going