Vondst x De Perifeer: Matthijs Kouw + Radboud Mens

wo 29 mei 2019

Tickets   I'm going

Geluidskunstenaars Radboud Mens en Matthijs Kouw werken samen sinds 2001. De laatste 5 jaar werken zij aan minimalistische composities met behulp van meterslange snaren en een modulaire synthesizer, die ook tijdens dit concert in de Lebuïnuskerk zullen worden gebruikt. Op het eerste gehoor lijkt er weinig te gebeuren in deze composities. Luisteraars die zich onderdompelen in de muziek van Mens en Kouw zullen echter worden verrast door het rijke karakter van de complexe verschuivende klanklagen, die aanzetten tot een intensieve luisterervaring die herinnert aan het werk van componisten als La Monte Young, Eliane Radigue en Alvin Lucier.

Mens en Kouw publiceerden 2 LP’s op het toonaangevende Amsterdamse label Moving Furniture Records. Ook brachten zij een dubbel-cd uit in eigen beheer. Maar van Matthijs Kouw verscheen bovendien net een nieuw solo album op het Deventer kwaliteitslabel Esc.rec. wat direct gelieerd is aan De Perifeer. Vandaar dat we hebben besloten vanavond twee concerten te laten plaatsvinden…

Matthijs Kouw speelt eerst solo, ter ere van zijn dan kersverse album ‘The Great Image has No Form’; bedachtzame, melancholische, op drones gebaseerde muziek, gedreven door zijn langdurige interesse in Daoisme en geïnspireerd door een bezoek aan het Wudang gebergte in China, waar Kouw Chinese meditatie en vechtkunst studeerde. Na een korte pauze spelen Radboud Mens en Matthijs Kouw vervolgens samen een tweede concert, op basis van de eerder beschreven samenwerking.

Vondst x De Perifeer

Vondst en De Perifeer organiseren samen een reeks concerten in de Lebuïnuskerk. In deze reeks horen en zien we artiesten die erg goed passen bij deze indrukwekkende locatie; we gaan met hen op zoek naar een contemplatieve en soms zelfs meditatieve sfeer die naadloos aansluit bij de kathedrale ruimte en de akoestiek van de Lebuïnuskerk.

  29 mei 2019
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  Lebuinuskerk
  Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur

  I'm going