Vondst x De Perifeer: Distorted Nude + Orphax

za 16 februari 2019

 Tickets   I'm going

Na de zeer geslaagde samenwerking bij het 12,5 uur durende Cathedral Mobile nachtconcert eind vorig jaar, hebben Vondst en De Perifeer besloten vaker de krachten te bundelen. Het eerste resultaat hiervan is de start van een reeks concerten in de Lebuïnuskerk. Meestal in de monumentale crypte van dit magische gebouw, maar misschien ook eens daarbuiten.

In deze nieuwe reeks concerten horen en zien we artiesten die erg goed passen bij deze indrukwekkende locatie; we gaan met hen op zoek naar een contemplatieve en soms zelfs meditatieve sfeer die naadloos aansluit bij de kathedrale ruimte en de akoestiek van de Lebuïnuskerk.

Orphax

Tijd en ruimtelijkheid zijn belangrijk in het meest recente werk van Sietse van Erve (Orphax). Het doel van de muziek is dat de luisteraar het gevoel voor tijd en plaats verliest. Live wordt dit gecombineerd met ruimte voor improvisatie. Deze manier van werken resulteert vaak in een organische vorm van drone en minimale muziek.

Hij bracht al meer dan 50 releases uit, op verschillende labels en in eigen beheer, waaronder samenwerkingen met Machinefabriek en Martijn Comes. Behalve muzikant is Sietse van Erve ook eigenaar van Moving Furniture Records en concertprogrammeur bij o.a. STEIM, De Ruimte en OCCII.

Distorted Nude

Distorted Nude is het nieuwe project van Glenn Dick. De naam is ontleend aan de gelijknamige fotoserie van David Lynch waarin een donkere gewelddadige atmosfeer een grote rol speelt. Improviserend op gitaar en elektronica worden dromerige stille passages afgewisseld met ruisuitbarstingen.

Glenn Dick heeft muziek uitgebracht als Distorted Nude en Fine Hope In Darkness op Moving Furniture Records en met zijn duo Klankdal (samen met Sebastien Crusener) op Consouling Sounds en Wool-E Tapes / Discs.

  16 februari 2019
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  Lebuinuskerk
  Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur

  I'm going