Vardan Hovanissian – oosterse blaasinstrumenten en akoestiek

za 30 april 2022

De Armeense topmusicus Vardan Hovanissian uit Brussel demonstreert in de Bergkerk verschillende oosterse blaasinstrumenten, zoals de duduk, de nay, de kaval, de zurna en de mey. Ervaar wat voor effecten de akoestiek in de verschillende uithoeken van de Bergkerk heeft op de klank van de instrumenten.

Speel je een blaasinstrument ? Ben je geïnteresseerd in oosterse muziek? Kun je op het gehoor een nieuwe melodie aanleren (zonder bladmuziek) en ben je nieuwsgierig naar oosterse toonladders? Wil je weten hoe jouw instrument klinkt in een kerkgebouw met veel galm?

Onder leiding van Vardan Hovanissian maak je in deze workshop / demonstratie kennis met oosterse blaasinstrumenten, hun geluid, klank, volume, sfeer en effect. Je leert meer over de blaastechniek (embouchure) van de verschillende instrumenten. Je maakt kennis met oosterse toonladders. We proberen samen op gehoor één of enkele stukken in te studeren. We gaan spelen met de akoestiek van de Bergkerk; word je meer bewust van de omgeving waarin je speelt.

Het is een openbare workshop, dus ook toegankelijk voor luisteraars. Deelnemers nemen hun eigen instrument mee en melden zich van tevoren aan bij Fenny Hoekstra van CDS Deventer. Tarief voor deelnemers is €5 (contant). Luisteraars mogen gratis naar binnen.

13 – 14 uur: Kennismaking met oosterse blaasinstrumenten. We leren enkele nieuwe melodieën aan.

14 – 15 uur: We gaan experimenteren met de ruimte. We leren spelen met de akoestiek van de Bergkerk.

Vardan Hovanissian geeft ‘s avonds ook nog een concert in de Bibliotheek, samen met het Turks-Armeense Vardan Hovanissian & Emre Gültekin trio uit Brussel.

Dit is een activiteit in de reeks van Wereldlokaal Deventer. De Perifeer ondersteunt selectief een aantal activiteiten in deze reeks en werkt soms inhoudelijk samen met Wereldlokaal.

  30 april 2022
  Aanvang: 13:00 uur
  Bergkerk
  Entree: deelnemen €5, luisteren gratis