Valkhof Festival x De Perifeer: Gareth Davis & Machinefabriek, Teije en zijn Meisjesleger, Kypski

do 18 juli 2019

  I'm going

Foto’s door De Perifeer en Stef van Oosterhout.

Tijdens Valkhof Festival verplaatst De Perifeer zich traditiegetrouw voor één dag naar de Kapel in het park. Dit jaar met drie totaal verschillende concerten, perfect passend binnen het breed uitwaaierende programma van De Perifeer.

20.00u – GARETH DAVIS & MACHINEFABRIEK
Machinefabriek is het alias van de Rotterdamse geluidskunstenaar Rutger Zuydervelt, die zo’n beetje elke maand met een nieuwe release komt en de afgelopen jaren vrijwel elke hoek van zijn niche onderzocht, van dromerige ambient tot donkere postrock en soundtracks voor dans, theater en tv. Dat deed Zuydervelt vooral door samen te werken met allerlei collega’s. Op Valkhof treedt hij aan met de Britse basklarinettist en gewaardeerde avant-gardist Gareth Davis, die grossiert in slierten spookachtige jazz, adembenemend klassiek en dystopische drone. Samen brachten ze het afgelopen decennium meerdere albums op de markt die even episch als experimenteel zijn.

21.45u – TEIJE EN ZIJN MEISJESLEGER
Teije en Zijn Meisjesleger verraste vorig jaar vriend en vijand met zijn gelijknamige debuut album. Rauwe liedjes over de liefde, religie, de dood en seks. Bijna ongepast om te luisteren. Alsof je iemands dagboek leest. Zoek het in de hoek van Thé Lau, Gerard Reve en Leonard Cohen. Zichzelf begeleidend op piano, gitaar en banjo weet Teije als geen ander een intieme band aan te gaan met het publiek. Waarschuwing: dit optreden is niet geschikt voor mensen die het leven liever niet recht in het gezicht aankijken.

23.30u – KYPSKI
Thomas Elbers alias Kypski begon zijn carrière een jaar of twintig geleden als zesvoudig scratch-kampioen van Nederland. Daarna ontpopte hij zich tot muzikale duizendpoot en ken je hem oa. vast nog wel van zijn wereldwijde zegetochten met de band C-Mon & Kypski. Maar inmiddels zit hij binnen de muren van Kytopia op een geheel andere, nieuwe planeet. Zijn nieuwste langlopende electronicaproject gaat over de kunst van het gebruiken van de draaitafel als instrument om nieuwe geluiden en muziek te maken met een modulaire synthesizer. Een samensmelting van twee voorheen gescheiden werelden: ‘Turntablism’ en Modulaire Synthese: ‘Syntablism’. Hiermee weet hij wereldwijd een pioniersrol te vervullen. Klinkt dit experimenteel? Vergis je niet: dansschoenen meenemen!

Meer informatie: valkhoffestival.nl

  18 juli 2019
  Aanvang: 20:00 uur
  Valkhof Festival
  Entree: gratis!

  I'm going