The Star Pillow + StringStrang

ma 13 november 2017

Tickets   I'm going

The Star Pillow is het indrukwekkende drone/ambient project van de Italiaanse gitarist Paolo Monti. Hij is nog even in Nederland na een optreden op Le Guess Who? festival en speelt dan speciaal voor jullie een intiem concert in De Perifeer.

The Star Pillow bracht inmiddels 11 albums uit op labels als Time Released Sound, Midira Records en Paradigms Recordings en tourt bijna onafgebroken door heel Europa. Hij deelde het podium o.a. met William Basinski, Thisquietarmy, Nadja, Dirk Serries, Machinefabriek, Modelbau en… StringStrang.

‘Waasland’ is de nieuwste release van StringStrang, een muzikaal project van de Amersfoortse kunstenaar Jan Kees Helms. De composities op ‘Waasland’ zijn ontstaan rond en na het sterven van de voormalige partner van Helms en de moeder van hun kinderen. De sfeervolle klanktapijten bevatten rustgevende meditatieve momenten die worden afgewisseld met de nodige disharmonie. De luisteraar wordt meegenomen in de beleving van universele ingrijpende gebeurtenissen. ‘Waasland’ wordt uitgevoerd op elektrisch gitaar, Tibetaanse klankschaal, een lijmtang en de nodige effectapparatuur.

  13 november 2017
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  De Perifeer
  Entree: € 8

  I'm going