*UITVERKOCHT* The Proof of the Pudding is in the Eating: Seirin Hyung & Timo van Grinsven

za 16 maart 2024

Tickets

Foto’s door Noa Zuidervaart en Marlies van Grootel

Op zaterdag 16 maart werd het Drawing Centre voor één avond omgetoverd tot een restaurant! Kunstenaars Seirin uit Seoul en Timo uit Zwolle ontvingen twaalf gasten voor een culinaire avond vol artistieke verrassingen. Het menu bestond uit een reeks Koreaanse gerechten en diverse performances. Alle gerechten werden geserveerd aan gedekte zaagtafels, waarbij gasten tegenover een onbekende werden geplaatst. Tijdens de avond ontstonden boeiende gesprekken en werden nieuwe contacten gelegd. Na het kimchi-dessert trokken de gasten hun regenlaarzen aan om een serie keramische instrumenten te begraven in de achtertuin van het Drawing Centre. Deze objecten zullen daar onder de grond blijven rusten tot ze in een verre toekomst worden herontdekt.

Beeldend kunstenaars Seirin Hyung (Seoul) en Timo van Grinsven (Zwolle) zijn samengebracht om een artistiek diner te ontwikkelen voor maximaal twaalf personen. Hun ontmoeting, de locatie van het diner en hun eigen werk vormden hiervoor het uitgangspunt. Tijdens dit evenement nemen de twee kunstenaars je mee in een verrassend avondprogramma waarbij het eten, servies en de omgeving allemaal deel uitmaken van de diner-ervaring.

Praktische informatie:
· Het diner is aangepast aan de vorm die de kunstenaars hebben gekozen. Het daardoor is niet mogelijk om dieetwensen door te geven. Hou er rekening mee dat het geserveerde eten pittig kan zijn.
· De reservering is per persoon, tijdens de avond wordt je zitplaats aangewezen door de kunstenaars.
· Als onderdeel van het project wordt bij de reservering om je schoenmaat gevraagd.
· De kunstenaars verzoeken je om iets paars te dragen naar het diner.

Deelname aan het diner kost € 5,00 per persoon. Er zijn maximaal twaalf plaatsen aan tafel, dus wees er snel bij! (Update: we zitten al vol)

Het diner vindt plaats op zaterdag 16 maart, van 17.00 uur tot ongeveer 19.30 uur, bij Drawing Centre Diepenheim, Grotestraat 17 in Diepenheim.

The Proof of the Pudding is in the Eating

‘The Proof of the Pudding is in the Eating’ is een samenwerkingsproject van de Overijsselse kunstorganisaties Artist Residencies Enschede (ARE), Drawing Centre Diepenheim en De Perifeer, in het kader van platform Beeldende Kunst Overijssel (BKO). Tijdens dit project worden een Overijsselse kunstenaar en een internationale artist-in-residence van ARE aan elkaar gekoppeld. Gedurende het samenwerkingstraject bezoeken de twee kunstenaars de deelnemende instellingen en ontwikkelen zij samen een diner-ervaring, waarin de uitkomsten van de samenwerking worden gedeeld met publiek.

Er volgen nog twee andere diners in dit project, met andere kunstenaars, op andere locaties. Hou de agenda in de gaten.

  16 maart 2024
  Aanvang: 17:00 uur
  Drawing Centre Diepenheim
  Entree: €5