*UITVERKOCHT* The Proof of the Pudding is in the Eating: Ankush Safaya & Ster Borgman

za 25 mei

Tickets

Beeldend kunstenaars Ankush Safaya (IN) en Ster Borgman (NL) zijn samengebracht om een diner te ontwikkelen. Hun ontmoeting, de locatie van het diner en hun eigen werk vormden hiervoor het uitgangspunt. Tijdens dit evenement nemen de twee kunstenaars je mee op een verrassend avondprogramma waarbij het eten, het servies en de omgeving allemaal deel uitmaken van de eetervaring.

Praktische informatie:
• Het diner zal veganistisch zijn, als je dieetwensen hebt, stuur dan een e-mail naar areholland@gmail.com vóór 20 mei. De kunstenaars zullen proberen het diner aan te passen.
• De reservering is per persoon, tijdens de avond wordt je plaats aangewezen door de kunstenaars.
• Deelname aan het diner kost €13,75 per persoon. Klik hier om een plek te reserveren. Er zijn maximaal vijftien plaatsen aan tafel, dus wees snel!
• Het diner vindt plaats op zaterdag 25 mei 2024 van 18:00 tot ongeveer 22:00 uur bij kunstinitiatief B93, Hoge Bothofstraat 166, in Enschede (NL).

Ankush Safaya

Ankush Safaya is een beeldend kunstenaar uit India. Zijn huidige werken omvatten geëxtraheerde teksten die de geschiedenissen van conflicten en onrust beschrijven. Ankush herschrijft deze in morsecode, die vervolgens op verschillende manieren opnieuw worden ingeschreven – op papier met grafietpotloden, mechanismen om het papier te verbranden met behulp van laser. De laser wordt gevoed door instructies via deze codes, perforaties op gelaagde vellen gateway-papier die een palimpsest worden die het veranderde landschap van het geheugen suggereert. Momenteel maakt Ankush Safaya deel uit van een twee maanden durend artist-in-residence programma van Artist Residencies Enschede.

Ankush Safaya is geboren in Hoshiarpur Punjab India en opgeleid als ingenieur. Hij begon zijn carrière als kunstenaar in 2012. Hij wordt vertegenwoordigd door Sakshi Gallery, Mumbai en zijn werk is te vinden in prestigieuze privé- en openbare collecties in India en daarbuiten. Hij woont en werkt in The Collective Studio Baroda India.

Ster Borgman

Ster Borgman gaat te werk als een magisch wetenschapper, een alchemist. Als je naar glas kijkt, doet het alsof het niet beweegt, maar als je wegkijkt begint het overal te druipen en te stromen. Dit visualiseert Ster door te werken met glas en natuurlijke pigmenten. Zo heeft ster van roest een vloeibaar pigment ontwikkeld voor in glas. Roest is iets hybrides, iets dat groeit en kan overwoekeren. Roest vertelt een verhaal over diepe tijd; hoe het uit de aarde barst in de vorm van ijzer en dan langzaam door de regen oxideert. In de oven smelt Ster twee glasplaten op elkaar met zelf-ontwikkeld, vloeibaar roestpigment ertussen. Het smeltende glas vangt de roest, die gaat koken en proberen te ontsnappen aan de hitte. Uiteindelijk verandert de roest door de hoge temperatuur van kleur: van zwart naar verschillende tinten rood.

Ster Borgman studeerde aan Artez BEAR (Base for Experiment and Artistic Research) in Arnhem. Na afstuderen in 2023 werd Ster geselecteerd voor een startersstudio bij Kunstenlab Deventer, Kunstpodium-T, KunstRAI en nam deel aan verschillende tentoonstellingen en de SIM-residentie in IJsland.

The Proof of the Pudding is in the Eating

‘The Proof of the Pudding is in the Eating’ is een samenwerkingsproject van de Overijsselse kunstorganisaties Artist Residencies Enschede (ARE), Drawing Centre Diepenheim en De Perifeer, in het kader van platform Beeldende Kunst Overijssel (BKO). Tijdens dit project worden een Overijsselse kunstenaar en een internationale artist-in-residence van ARE aan elkaar gekoppeld. Gedurende het samenwerkingstraject bezoeken de twee kunstenaars de deelnemende instellingen en ontwikkelen zij samen een diner-ervaring, waarin de uitkomsten van de samenwerking worden gedeeld met publiek.

Er volgt hierna nog tenminste één ander diner in dit project, met andere kunstenaars, op een andere locatie. Hou de agenda in de gaten.

  25 mei 2024
  Aanvang: 18:00 uur
  B93
  Entree: €13,75

Tickets

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda