Tentoonstelling Danielle Lemaire

za 25 juni - zo 4 september 2016

Op 4 september presenteert Danielle Lemaire haar plaat Respiration met een live concert in De Perifeer. Op initiatief van De Perifeer laat het aangrenzende Kunstenlab voorafgaand het werk van Lemaire zien in een tentoonstelling.

Danielle Lemaire is een interdisciplinair kunstenaar. Ze maakt tekeningen, schilderijen, geluidsperformances, installaties, boeken, LPs, CDs en films en heeft een eigen platenlabel: Inner Landscapes.

Een veel voorkomend onderwerp in het werk van Danielle Lemaire is een leeg interieur of omgeving waarin menselijke sporen tastbaar zijn; schaduwen van menselijk leven of een droom. De ruimte, natuurlijk of architectonisch, wordt bewoond door diverse personages – zelfportret, portretten van anderen, ook anonieme wezens – met vaak uitgesproken vrouwelijke elementen. De afgebeelde personen fungeren als antennes, doorgeefluik; ze communiceren met hun omgeving die ver tot in het heelal reikt.

De tentoonstelling van Danielle Lemaire loopt in Kunstenlab parallel met de tentoonstelling ‘Stilstand.gif’, die wordt samengesteld door Lilia Scheerder en Peter Johan Nÿland. Op 4 september is de finissage van Stilstand.gif geheel in stijl met een aantal optredens in samenwerking met Barreuh Records. Samen met het optreden van Danielle Lemaire in De Perifeer is dit een heel mooi totaalprogramma waarin een aantal verwante initiatieven en labels elkaar aanvullen in het tonen van hybride kunstvormen.

  25 juni 2016 - 4 september 2016
  Zie openingstijden
  Kunstenlab
  Entree: gratis!