Roland Dahinden / Gareth Davis / Dario Calderone – Talking with Charlie

vr 5 november

Tickets   Event

*** LET OP! Deze voorstelling is verplaatst naar 5 november. Je tickets blijven geldig. Als je al tickets had gekocht, dan krijg je hierover bericht.

De Zwitserse trombonist en componist Roland Dahinden (speelde oa. met Miles Davis, Anthony Braxton en John Cage) componeerde ‘Talking with Charlie’ als een ingebeelde reeks gefragmenteerde gesprekken met de legendarische altsaxofonist en componist Charlie ‘Bird’ Parker. Parker is een van de belangrijkste namen in de overgang van de traditionele naar de moderne jazz. Hij wordt, samen met Dizzy Gillespie, Thelonious Monk en Bud Powell, beschouwd als uitvinder van de bebop. ‘Talking with Charlie’ is een dialoog waarin de echo van Parker’s ideeën een nieuwe stem krijgt.

Het stuk is geschreven voor basklarinettist Gareth Davis (speelde oa. met Tom Waits, Elliott Sharp en Fumio Yasuda), contrabassist Dario Calderone (speelt o.a. in de ensembles Klangforum Wien en MAZE) en Roland Dahinden zelf, op trombone. Samen vormen zij een trio met een zeer indrukwekkende staat van dienst in jazz, improvisatie en hedendaagse klassieke muziek.

Als contrast met de hectische dialogen van Dahinden’s werk, wordt deze avond nog een tweede stuk gespeeld door Gareth Davis. De componist Claudio Baroni heeft een solo voor basklarinet gecomponeerd, dat een ambient wereld verkent. Lagen van langzaam golvende en evoluerende geluiden die de grenzen van het instrument verleggen, en de basklarinet koppelen aan een rijke wereld van elektronica.

Dit concert wordt georganiseerd door De Perifeer i.s.m. MIMIK.

  5 november 2021
  Aanvang: 20:30 uur
  MIMIK
  Entree: €17,50

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda