TAALBAAK: lezing Daniel van Mourik

do 2 februari 2023

Tickets

Foto’s: Gert de Vries

Mede ter introductie van de workshop over sefardische zang gegeven door Anass Habib op zaterdagmiddag en het daarop volgende avondconcert bij MIMIK van het La Rosa Ensemble, een lezing in het Etty Hillesum Centrum van Daniel van Mourik over de Sefardische joden, hun taal en hun muziek.

Daniel van Mourik geeft een introductie op de liederen en de cultuur van de Spaans/Portugese Joden. De geschiedenis van de Spaans/Portugese Joden en hun verspreiding na de verdrijving uit Spanje en Portugal, is ook de geschiedenis van een liederen cultuur die voornamelijk door vrouwen gedragen wordt. De liederen gaan meer leven als je weet hoe ze zijn ontstaan, eeuwen hebben getrotseerd. Tijdens deze lezing zal ze ook fragmenten van liederen laten horen.

TAALBAAK

Dit programma is onderdeel van TAALBAAK. Onder de naam TAALBAAK organiseren De Perifeer en Wereldlokaal een terugkerend evenement over kleine talen, moedertalen, streektalen en bedreigde talen. Meer informatie over TAALBAAK en het complete programma via taalbaak.perifeer.org.

TAALBAAK is mogelijk gemaakt door Deventer Cultuur Club, Erven Witteveen, Wesselings Van Breemen Fonds, Gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Prins Bernhard Cultuurfonds en alle deelnemende podia en betrokken organisaties.

  2 februari 2023
  Aanvang: 20:00 uur
  Etty Hillesum Centrum
  Entree: €10