*UITVERKOCHT* Sanem Kalfa

zo 23 april 2023

 Tickets   I'm going

Foto’s: Wil Kanis

De Turkse zangeres Sanem Kalfa behoort tot de meest opmerkelijke vocalisten in Nederland. Haar rijke palet vocale vaardigheden bevat een enorme technische virtuositeit en emotionele integriteit. Haar uitvoeringen worden door zowel recensenten als publiek omschreven als een emotionele reis.

Het soloproject van Sanem Kalfa verenigt haar achtergrond als celliste – het instrument waarmee ze haar muzikale opleiding begon – en het enorme vocabulaire dat ze door de jaren heen als zangeres en improvisator heeft ontwikkeld; een intieme en delicate expressie van geluiden gecreëerd met cello, ukelele, stem en electronics. Ze gebruikt loops op een onregelmatige manier; in plaats van duidelijke herhalingen te bouwen, creëert ze lagen met verschillende texturen, met behulp van live-opnames van haar cello en haar stem. Er zijn ook songs zonder effecten, met alleen stem, ukelele en cello. De stem vervult afwisselend verschillende rollen, zoals het vertellen van verhalen, het zingen van teksten en instrumentale zang.

Sanem Kalfa’s liederen gaan over vrouwen, hun kracht, macht en over de liefde en pijn die ze in hun leven ervaren. Sommige stukken zijn geïnspireerd op gedichten van de Turkse dichter Sait Maden en combineren die gedichten met Kalfa’s brede scala aan vocale mogelijkheden, electronics, cello en ukelele.

Sanem Kalfa werd geboren in Trabzon, een stad aan de kust van de Zwarte Zee in het noordoosten van Turkije. In haar zangcarrière won ze verschillende prijzen, waaronder de 1e prijs Shure Montreux Jazz Vocal Competition onder voorzitterschap van Quincy Jones.

“the most convincing testimony to the power of the musical voice” – All About Jazz


LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €12? Dan koop je discount tickets voor €6. Lees hier meer over de voorwaarden.

Dit is een concert in de reeks van Wereldlokaal Deventer.

  23 april 2023
  Deur open: 14:30 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  De Perifeer
  Entree: €12 (of €6 als je weinig geld hebt)

  I'm going