R Beny + MONO-POLY

vr 14 juni 2019

 Tickets   I'm going

De Perifeer brengt jullie twee uitzonderlijke ambient / drone concerten om op weg te drijven. Bij de buren van Kunstenlab dit keer, omdat het anders vanwege de apparatuur die R Beny en MONO-POLY met zich meebrengen misschien wel erg krap wordt op het mini-podium van De Perifeer…

R Beny

R Beny is een reizende ster binnen de modulaire ambient wereld en zijn album ‘Saudade’  werd vorig jaar door Fact Magazine uitgeroepen als een van de beste ambient albums van 2018. R Beny is een sonisch alchemist die diepe, veelgelaagde klanktapijten weeft met behulp van zijn modulaire synthesizers; bloedstollend mooie eurorack modular ambient in optima forma.

In mei brengt het Gentse label Dauw ook de opvolger van ‘Saudade’ uit. Een mooie aanleiding voor de in Californië gevestigde Austin Cairns aka R Beny om na verscheidene tours in de VS (o.a. met Bing & Ruth) nu voor het eerst naar Europa te komen. En speciaal voor jullie dus ook maar meteen naar Deventer dan. Voila.

MONO-POLY

Dennis Verschoor begon rond 1994 met het ontdekken en kopen van synthesizers; een Crumar Bit One synthesizer en later een Korg Mono/Poly en een Roland JX3P. Vanaf het moment dat de ARP 2600 -zijn eerste modulaire synth- werd toegevoegd aan zijn collectie, was het hek van de dam… Tegenwoordig treedt Dennis Verschoor wereldwijd op als MONO-POLY, organiseert hij de onder liefhebbers van modulaire synths zeer bekende ‘Noodlebar’ events en startte hij vorig jaar bovendien de Waveform Research Centre in Worm Rotterdam; een studio met enkel elektronische testapparatuur, zoals die in het pre-synthesizer tijdperk gebruikt werd om elektronische muziek mee te maken. Op uitnodiging van De Perifeer komt MONO-POLY vanavond een warme ambient/drone set ten gehore brengen met behulp van deze oogstrelende archaïsche apparatuur.

Kunstenlab Podium

Dit programma vindt plaats in Kunstenlab Podium. Naast de eigen programmering biedt Kunstenlab ook een podium aan creatieven en culturele initiatieven uit de regio. Met onder meer de drukbezochte Catch, maar ook met theater, geluidskunst en filmdocumentaire-avonden.

  14 juni 2019
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  Kunstenlab
  Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur

  I'm going