PERIFEST 2023 [Q-rated]

za 8 april - 14:30 uur

Tickets   Event

PERIFEST is terug! Net als vorige edities zal ook deze editie plaatsvinden in De Perifeer én bij de inpandige buren van Kunstenlab. Het programma is dit jaar onderdeel van Hanzejaar 2023 en bestaat weer uit twee delen; een festivaldag op 8 april én een tentoonstelling van 25 maart t/m 7 mei (met een opening op zondagmiddag 26 maart, direct na het concert van Derek Monypeny in De Perifeer).

De Perifeer werkt in deze editie van PERIFEST en de bijbehorende tentoonstelling in Kunstenlab voor het eerst samen met een co-curator! Derdejaars ArtEZ-student Sietse Hagenbeek was als scholier al frequent bezoeker van De Perifeer en is dat nog steeds. In deze samenwerking richt het programma van PERIFEST zich o.a. nadrukkelijker op jongeren, zowel door podium te bieden als in het publiek, terwijl tegelijkertijd het breed gevarieerde en experimentele karakter sterk wordt doorgezet.

De exacte line-up van PERIFEST 2023 is op dit moment nog volop in ontwikkeling, maar we kunnen al wel vast verklappen dat het er tot nu toe nogal veelbelovend uitziet. Blok 8 april in je agenda en bestel vanaf zaterdag 10 december alvast even je early bird tickets (die zijn nóg goedkoper dan discount tickets)!LET OP: Heb je niet genoeg geld voor reguliere tickets? Dan koop je discount tickets voor de helft van de prijs. Lees hier meer over de voorwaarden.

De nieuwe opzet van PERIFEST past mede dankzij de input van Sietse Hagenbeek naadloos in het programma van Hanzejaar 2023. Tijdens het Hanzejaar staan Deventer en de acht andere Hanzesteden in Oost-Nederland in het teken van het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed. Het programma in Deventer focust zich op de Hanzestad van vandaag, als vernieuwende en eigenwijze stad; een stad waarin initiatieven als De Perifeer essentieel zijn. Bovendien zijn Hanze-waarden als lef, samenwerking en over grenzen kijken verankerd in ons programma.

PERIFEST 2023 wordt georganiseerd door De Perifeer i.s.m. Kunstenlab en mede mogelijk gemaakt door Hanzejaar 2023, Gemeente Deventer, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Wesselings van Bremen, Jeannette Hollaarfonds en Deventer Cultuur Club.

  8 april 2023
  Deur open: 14:00 uur
  Kunstenlab
  Entree: €20 (of €10 als je weinig geld hebt)

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda