Paolo Angeli

za 27 januari 2007

Live concert door Paolo Angeli (Italië) op geprepareerd Sardineense gitaar, voorafgegaan door een smakelijk, italiaans, drie gangen diner met live tafelmuziek door Green Smogg.

Gitarist Paolo Angeli is afkomstig uit Sardinië, Middellandse Zee waar een heel eigen traditie van improvisatie tussen zanger en gitarist/begeleider bestaat. Het geluid van de Sardinische gitaar houdt zich op tussen dat van de folkgitaar en dat van de akoestische bas. Angeli heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het instrument, en de oorspronkelijke, ‘Sardineense’ gitaar uitgebreid met een wirwar aan modificaties. Zo bespeelt Angeli met beide voeten in totaal zes pedalen, die verbonden met kleine hamer-elementen de afzonderlijke snaren van ritmische impulsen voorzien. Angeli bespeelt het instrument zowel tokkelend als met strijkstok, in combinatie met elektronische randappartuur. Zijn cd ‘Linee de Fuga’, een weerslag van deze werkwijze, laat horen hoe Angeli een doordacht midden vindt tussen hedendaagse improvisaties en het traditionele Sardinische repertoire.

Green Smogg is een Blues/Ambient combo met als vaste leden gitarist Mike Grooten en bassist/toetsenist Bastiaan van Zwieten. Het bluesgebaseerde gitaarwerk en de ambient synthesizergeluiden leveren een hypnotiserend muziektapijt op.

  27 januari 2007
  Aanvang: 19:00 uur
  WILLIE
  Entree: €10