Muziek bij de Buren: Jeroen Diepenmaat

zo 14 december 2014

  I'm going

Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Deventer. Op zondagmiddag 14 december veranderen huiskamers door heel Deventer in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten. Je ontmoet niet alleen de muzikanten, maar maakt ook kennis met de stad en haar gastvrije bewoners. In verschillende huiskamers door de hele stad kun je luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot wereldmuziek. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

De Perifeer doet als een wat uitzonderlijke ‘huiskamer’ ook mee aan Muziek bij de Buren. De Perifeer is een polymorf platform voor muziek, kunst, performance en experiment. Een mini-podium in mijn eigen atelier, in Havenkwartier DeventerJeroen Diepenmaat zal deze middag om 13:15, 14:45 en 16:15 uur drie korte optredens geven in De Perifeer.

Op zoek naar nieuwe ritmes en geluiden hanteert Jeroen Diepenmaat vier platenspelers en een stapel vinyl en laserdiscs. Hij laat de groef vastlopen, versterkt de eindgroef van een LP en snijdt nieuwe groeven in de platen. Hiermee ontstaan een ruisende ritmes, knisperende klanken en herhalende patronen. De muziek die hiermee ontstaat is minimalistisch en subtiel. Het laat zich horen als een reis, door een klanklandschap. De foto’s hierboven zijn videostills van een vergelijkbaar optreden in De Player.

Jeroen Diepenmaat is beeldend kunstenaar met een grote voorkeur voor geluid. Naast optredens en performances maakt hij ook beelden en tekeningen.

  14 december 2014
  Deur open: 12:30 uur
  Aanvang: 13:00 uur
  De Perifeer
  Entree: gratis!

  I'm going