MOLK Nights: T’iju T’iju + Myuné + DJ PussyRita

do 28 maart 2024

  I'm going

Op deze donderdagavond presenteren we de debuutplaat van T’iju T’iju, die gezamenlijk wordt uitgebracht door twee labels: het aan De Perifeer gelieerde Esc.rec. en MOLK Records. Dit doen we bij MOLK Nights in Amsterdam, met een kaleidoscoop aan performances van Myuné, DJ PussyRita en natuurlijk T’iju T’iju zelf, met gastmuzikanten Joost Wesseling en Giuseppe Doronzo. We eten vegan Koreaans en er is een pop-up printhoek door Maaike Bol.

19:00 maaltijd door Byeong Su
20:30 concerten

Myuné

De muziekcarrière van de Mexicaanse Amor Amezcua ging aanvankelijk vliegend van start als drummer voor Mint Field, optredend op grote festivals als Coachella en SXSW. Nu presenteert ze met haar soloproject Myuné een unieke, experimentele muzikale reis die begon in Tijuana. Haar debuut ‘Nothing that Matters’, uitgebracht in 2016, markeerde het begin van een suggestieve en ietwat duistere artistieke onderneming. Dit debuut werd opgevolgd door een reeks boeiende uitgaven getiteld ‘Moonlight Face’ (2019-2020), uitgebracht via haar eigen platenlabel Milovat. In 2022 maakte Amor indruk op de muziekwereld met ‘Fuera de Lugar’. Dit album weerspiegelt haar emotionele evolutie en toont haar talenten op het gebied van zowel muziek als audiovisuele verhalen. Haar muziek, rijk aan dromerige tinten en contemplatieve synth- en drummachine-arrangementen, creëert een meeslepende ervaring, waarbij melodieën en ritmes verweven zijn in een tapijt van melancholie en schoonheid.

T’iju T’iju & friends

T’iju T’iju is het soloproject van Jochem van Tol (SOON, Silverbones, The Paper Ensemble) en ‘the dragon is still alive’, de uitgave die hier vandaag wordt gepresenteerd, is zijn solo-debuut. Deze plaat wordt door MOLK Records en het aan De Perifeer gelieerde Esc.rec. gezamenlijk uitgebracht op 12″ vinyl in een handgemaakte cover en riso print inlay, te verkrijgen op deze avond. De muziek van T’iju T’iju wordt gevormd door het manipuleren van organische geluiden met een verzameling synth-modules en tape-manipulaties. Met zijn eindeloze verzameling opnames van het langlopende project The Paper Ensemble, field recordings en recentelijk zijn slaapkamerklarinetspel, neemt T’iju T’iju je mee op een experimentele sonische trip. Dit concert is trouwens niet solo, het podium wordt gedeeld met gastmuzikanten Joost Wesseling en Giuseppe Doronzo.

DJ PussyRita

PussyRita is het DJ alter ego van Rita Bifulco, een performer uit Italië die al 9 jaar diep in de Nederlandse mimetheaterscene zit. Haar mixen zijn eclectisch, gedetailleerd en juicy. Ze creëert een dromerige en chaotische sfeer door verschillende elektronische muziekstijlen te combineren met Zuid-Italiaanse deuntjes en ander lekkers met een intense sound. Kom en dans!

  28 maart 2024
  Aanvang: 19:00 uur
  Dokzaal
  Entree: €8 - €15 (aan de deur)

  I'm going