Michaela Antalová / Adrian Myhr

zo 15 december

 Tickets   I'm going

Antalová en Myhr combineren hedendaagse muziek met volksmelodieën en omarmen het samenspel van frequenties en sonoriteit van hun instrumenten. Michaela Antalová speelt een basfluit genaamd fujara en een wilgenfluit genaamd seljefløyte. De fujara is een melancholisch klinkende basfluit, afkomstig uit de Slowaakse volksmuziek, die op fraaie wijze samengaat met de frequenties van de contrabas, gespeeld door Adrian Myhr. De Noorse boventoonfluit seljefløyte lijkt sterk op een Slowaakse boventoonfluit genaamd koncovka. Dit maakt het mogelijk om nieuwe muziek te componeren die aan beide tradities doet denken.

In 2021 werd het prachtige debuutalbum Zvony uitgebracht en in de herfst van 2024 volgt een tweede album van dit duo.

Met een passie voor drums en een diepe verbinding met de traditionele Slowaakse fujara, verweeft de uit Slowakije afkomstige en in Oslo gevestigde percussionist/fluitist Michaela Antalová haar wortels in archaïsche volkstradities met een hedendaagse en improviserende aanpak. De Perifeer kwam deze pionier van de Noorse scene op het spoor door haar (veel meer op percussie gerichte) bijdragen aan het album ‘Movements for Listening’ van Janne Eraker, wat uitgebracht werd door het aan De Perifeer gelieerde Esc.rec. label.

Adrian Myhr is een bassist en componist gevestigd in Oslo. Naast dit duo met Michaela Antalová speelt hij in heel veel andere (Noorse) bands en ensembles. De muziek die hij speelt beweegt zich op het grensgebied tussen geïmproviseerde muziek, jazz, volksmuziek en hedendaagse muziek.

De Perifeer is ontzettend dankbaar dat het gelukt is om dit duo naar Nederland te halen voor een intiem en betoverend zondagmiddagconcert.


LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €12? Dan koop je discount tickets voor €6. Lees hier meer over de voorwaarden.

  15 december 2024
  Deur open: 14:30 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  De Perifeer
  Entree: €12 (of €6 als je weinig geld hebt)

 Tickets   I'm going
 Google cal  iCal/.ics