Matthias König aka Snackbar the Ambassador (nachtexpo + concert)

ma 2 augustus - zo 29 augustus 2021

Tickets   I'm going

Foto’s door Aalt van de Glind

NachtExpo en De Perifeer gaan op projectbasis samenwerken. Beide initiatieven zijn gevestigd in Deventer en inhoudelijk vinden zij elkaar op het snijvlak van beeldende kunst en avontuurlijke muziek. NachtExpo is het kunstenaarsinitiatief van Bart Koldewee & Aalt van de Glind aan de Handelskade in Deventer; een etalage-tentoonstellingsruimte die elke nacht te bezoeken is aan de buitenzijde van het pand.

De eerste samenwerking is in augustus een feit. ‘Snackbar the Ambassador’ is het alter ego van transdisciplinair kunstenaar Matthias König (Den Haag), die muziek, performance en beeldende kunst met elkaar verweeft. Veel kenmerken van zijn beeldend werk zijn ook duidelijk in zijn muziek terug te vinden; gedeconstrueerde folklore, elektronische beat- en space-exploraties, buitenaardse geluiden, gedichten… Zijn optredens hebben een sterk beeldend aspect en zijn over het algemeen wild, dansbaar, aandoenlijk, aantrekkelijk, hilarisch, irritant en meeslepend tegelijk.

Op uitnodiging van De Perifeer en NachtExpo exposeert hij de hele maand augustus nieuw werk in de etalage van NachtExpo en geeft hij op zondagmiddag 29 augustus om 15 uur een afsluitend concert; een terugblik op zijn recent uitgebrachte 7” single ‘Iedere Dag Vakantie’ en alvast een voorproefje van zijn aankomende LP ‘Komkommertijd’. Beide uitgaven komen uit bij het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec.

Voor zijn mural ‘Kom-Kom-Mer-Tijd’, heeft Matthias König spontaan besloten om op zijn bakfiets van Den Haag naar Deventer te fietsen. Beladen met kampeerspullen, verf en kwast en een aantal, reeds door hem van hout vervaardigden objecten, fietste hij veraf van de Nederlandse snelwegen richting het oosten. Zo’n 180km en ertussenin onvoorziene ontmoetingen en gebeurtenissen; gedachtengangen en mijmeringen; observaties; en het geen wat hij achter liet in het westen: Komkommertijd. Dit allemaal diende als aanleiding voor een murale tekening van zes bij tweeënhalve meter, die ter plekke ontstond. De tekening kan op zichzelf staand ervaren worden, maar is tegelijkertijd essentieel onderdeel van een spontaan avontuur, waarin bewustzijn, waarneming en energie de hoofdrol spelen.

LET OP!!! Tickets voor het concert worden verkocht inclusief de 7″ single ‘Iedere Dag Vakantie’, als je dat wilt. Je krijgt deze single dan goedkoper en kunt ‘m meenemen bij het concert.

Dit concert wordt volgens de op dat moment geldende coronaregels georganiseerd. Er is hierdoor oa. beperkt plaats voor publiek.

  2 augustus 2021 - 29 augustus 2021
  Zie openingstijden
  NachtExpo
  Entree: €6 of €16 (incl. uitgave)

  I'm going