Matthias König aka Snackbar the Ambassador (nachtexpo + concert)

ma 2 augustus - zo 29 augustus

Tickets   Event

NachtExpo en De Perifeer gaan op projectbasis samenwerken. Beide initiatieven zijn gevestigd in Deventer en inhoudelijk vinden zij elkaar op het snijvlak van beeldende kunst en avontuurlijke muziek. NachtExpo is het kunstenaarsinitiatief van Bart Koldewee & Aalt van de Glind aan de Handelskade in Deventer; een etalage-tentoonstellingsruimte die elke nacht te bezoeken is aan de buitenzijde van het pand.

De eerste samenwerking is in augustus een feit. ‘Snackbar the Ambassador’ is het alter ego van transdisciplinair kunstenaar Matthias König (Den Haag), die muziek, performance en beeldende kunst met elkaar verweeft. Veel kenmerken van zijn beeldend werk zijn ook duidelijk in zijn muziek terug te vinden; gedeconstrueerde folklore, elektronische beat- en space-exploraties, buitenaardse geluiden, gedichten… Zijn optredens hebben een sterk beeldend aspect en zijn over het algemeen wild, dansbaar, aandoenlijk, aantrekkelijk, hilarisch, irritant en meeslepend tegelijk.

Op uitnodiging van De Perifeer en NachtExpo exposeert hij de hele maand augustus nieuw werk in de etalage van NachtExpo en geeft hij op zondagmiddag 29 augustus om 15 uur een afsluitend concert; een terugblik op zijn recent uitgebrachte 7” single ‘Iedere Dag Vakantie’ en alvast een voorproefje van zijn aankomende LP ‘Komkommertijd’. Beide uitgaven komen uit bij het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec.

LET OP!!! Tickets voor het concert worden verkocht via Bandcamp en je krijgt de ltd. edition 7″ vinyl single + download van ‘Iedere Dag Vakantie’ er direct bij! Wil je liever een goedkopere ticket zonder de uitgave, of heb je een andere betaalmethode nodig, neem dan even contact op met harco@perifeer.org.

Dit concert wordt volgens de op dat moment geldende coronaregels georganiseerd. Er is hierdoor oa. beperkt plaats voor publiek.

  2 augustus 2021 - 29 augustus 2021
  Zie openingstijden
  NachtExpo
  Entree: €15 (incl. uitgave)

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda