LOSt festival **afgelast vanwege Corona

za 11 april 2020

Tickets   I'm going

** We konden het LOSt festival helaas niet door laten gaan op deze datum, vanwege het Corona-virus. Zodra dat mogelijk is, gaan we op zoek naar een nieuwe datum om dit festival alsnog plaats te laten vinden. Heb je al tickets gekocht? Je krijgt je geld natuurlijk terug.

Dit jaar wordt er voor het eerst sinds 6 jaar géén nieuwe editie van het LOS festival georganiseerd in Havenkwartier Deventer. De Perifeer was vanaf het begin oa. verantwoordelijk voor een groot deel van de programmering van dit festival. Om het gemis te vieren, heeft De Perifeer daarom besloten dit jaar het LOSt festival te organiseren. Een nieuw mini-festival met een feestelijke internationale line-up, in en rond De Perifeer.

Rita Braga is een singer/songwriter uit Lissabon, die ukulele en toetsen bespeelt. Ze speelt wonderlijke liedjes in 15 talen en trad het afgelopen decennium (al dan niet in spacy outfits) op in talloze clubs, theaters, kunstgalerijen en festivals in Europa, de VS, Brazilië en Australië. Ze schreef een sci-fi minimale ukulele pop-operette voor zichzelf, en van tijd tot tijd geven gedroomde stripfiguren (zoals Bugs Bunny) haar heldere inzichten en adviezen over haar carrière.

Toxic Chicken werd ooit geboren in Nederland, maar woont al zo lang in Azië of de UK, dat hij tot zijn spijt allang vergeten is hoe een Hollandse kroket smaakt. Zijn liedjes, hectische beats en lofi elektronische punk-noise uitbarstingen geven vaak een persoonlijke blik in zijn chaotische levensstijl. Vanwege zijn onorthodoxe gebruik van attributen en energieke spasmen zijn zijn live-uitvoeringen op zijn zachtst gezegd opmerkelijk! Hij werd al eens volledig terecht genomineerd voor Weirdest Band In The World op weirdestbandintheworld.com.

De van oorsprong ook Nederlandse Bloom de Wilde woont en werkt al jaren in Londen, maar plukt haar liedjes rechtstreeks uit het universum. Uitgerust met een gouden stem en een psychedelische melodische processie, heeft ze de vaardigheden om zelfs de meest geharde bikkels tot tranen te brengen. Met dromerige, surrealistische teksten en betoverende melodieën brengt ze een speelse wereld van fantasierijke onthullingen tot leven. De beste vergelijking is waarschijnlijk Björk, maar het valt te betwijfelen of zelfs zij iets zou creëren dat zó bonkers en tegelijkertijd briljant is.

Saxofonist Albert Cirera komt uit Barcelona, woont in Kopenhagen en heeft de afgelopen 12 jaar in veel verschillende landen getourd. Ooit opgeleid als jazzmuzikant, maar tegenwoordig maken zijn improv geluidsexploraties gebruik van vreemde technieken, met een voorliefde voor drones die veranderen in minimalistische ritmes en melodieën. Cirera heeft een sterk gevoel voor lyriek waarmee hij zichzelf en het publiek altijd weer verrast. Tijdens LOSt festival speelt hij één van de 40 solo’s die hij dit jaar doet, om te vieren dat hij 40 jaar op deze planeet is.

Meneer De Perifeer zelf sluit het LOSt festival eigenhandig af met een prettig ontsporende DJ-set vol knallers, groovers, beukers, hitjes en rariteiten op de kleinste dansvloer van Deventer. Feest!

Voor alle festivalbezoekers worden overheerlijke voedzame maaltijden bereid door Magda, die dat oa. ook regelmatig tot grote tevredenheid doet voor de artiesten in De Perifeer. Smullen! Bestel hiervoor wel van tevoren een ticket + maaltijd.

Tickets in 5 verschillende smaakjes!
~ Early bird (tot 1 april) = €10
~ Early bird + maaltijd (tot 1 april) = €15
~ VIP = €12
~ VIP + maaltijd = €17
~ Aan de deur = gekkenwerk

**LET OP** Neem voor drinken en merchandise wel voldoende cash mee, want er kan niet gepind worden in De Perifeer!

  11 april 2020
  Aanvang: 14:00 uur
  De Perifeer
  Entree: €10 early bird, €15 early bird + maaltijd, €12 VIP, €17 VIP + maaltijd

  I'm going