LOS festival: Das Synthetische Mischgewebe & Roel Meelkop

za 13 april 2019

  I'm going

Das Synthetische Mischgewebe en Roel Meelkop zijn twee namen die al geruime tijd meedraaien in de experimentele muziek. Das Synthetische Mischgewebe ziet het licht in het begin van de jaren ’80 als een losse samenwerking van verschillende leden, waarvan uiteindelijk Guido Huebner als vaste kern overblijft. Roel Meelkop heeft een vergelijkbare oorsprong in verschillende projecten zoals THU20, Kapotte Muziek en GOEM. Het is nu voor het eerst dat ze samen zullen optreden, en wellicht ook voor het laatst.

Dit gelegenheidsduo kenmerkt zich vooral door het gebruik van modulaire sets op het podium: een akoestische (Das Synthetische Mischgewebe) en een elektronische (Roel Meelkop). Denk aan drones, noise en alles ertussenin. Tijdens LOS festival zullen Das Synthetische Mischgewebe & Roel Meelkop twee keer optreden in De Perifeer, om 15 en om 17 uur.

LOS is een bijzonder en intiem festival in Havenkwartier Deventer, waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare. Waar je een programma treft op heel veel verschillende locaties, voor jong en oud, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater, dichters en uiteraard heerlijk eten en drinken! De Perifeer is – net als voorgaande jaren – ook verantwoordelijk voor een groot deel van de programmering op de vele andere locaties in het Havenkwartier, waaronder bijvoorbeeld concerten van Guillaume Maupin & Marceau Portron, Reinis ‘Young’ Jaunais en Stekkerdoos.

  13 april 2019
  Deur open: 13:00 uur
  Aanvang: 14:00 uur
  De Perifeer
  Entree: gratis!

  I'm going