Lezing Cathy van Eck

zo 1 december 2019

  I'm going

Als afsluiting van de Instruments Make Play expo in Kunstenlab zal Cathy Van Eck een lezing houden over haar boek ‘Between Air and Electricity – Microphones and Loudspeakers as Musical Instruments’.

Cathy van Eck is componist, geluidskunstenaar en onderzoeker in de kunsten. Ze richt zich op het componeren van relaties tussen alledaagse objecten, menselijke performers en geluid. Haar werk omvat performances met live-elektronica en installaties met geluidsobjecten die ze vaak zelf ontwerpt. Het resultaat zou ‘performatieve geluidskunst’ kunnen worden genoemd, omdat het elementen uit uitvoerende kunst, elektronische muziek en beeldende kunst combineert. Haar projecten werden getoond op een indrukwekkende lijst festivals en locaties over de hele wereld.

Sinds 2007 heeft Cathy een onderwijsfunctie bij het Departement voor Geluidskunst aan de Universiteit van de Kunsten in Bern, Zwitserland. Ze is regelmatig gastdocent aan andere kunst- en muziekuniversiteiten. In haar promotieonderzoek ‘Between Air and Electricity’ onderzocht ze het gebruik van microfoons en luidsprekers als muziekinstrumenten. Haar boek ‘Between Air and Electricity – Microphones and Loudspeakers as Musical Instruments’ is in 2017 gepubliceerd.

Meer informatie via microphonesandloudspeakers.com.

Vandaag wordt ook de Instruments Make Play expo afgesloten, dus dit is de laatste dag waarop deze bezocht kan worden. In deze tentoonstelling is oa. Cathy van Eck’s interactieve geluidsinstallatie ‘Breeze’ te zien. Maar er is ook werk te zien van The Paper Ensemble, Benjamin Gaulon, Tom Verbruggen Toktek, Gijs Gieskes en Karl Klomp.

Dit programma wordt financieel ondersteund door pro Helvetia, Schweizer Kulturstiftung.

  1 december 2019
  Deur open: 13:00 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  Kunstenlab
  Entree: gratis!

  I'm going