Felicity Provan & Jaap Blonk, Klaas Hekman

za 24 september 2022

 Tickets   I'm going

*UPDATE* Helaas is Wolter Wierbos vanwege persoonlijke omstandigheden niet in staat om te komen optreden. We wensen hem veel sterkte de aankomende tijd. In plaats van Wolter komt bassaxofonist Klaas Hekman spelen.

Uniek dubbelconcert in de magistrale akoestiek van de Bergkerk in Deventer; een solo van Klaas Hekman (bassaxofoon) en een duo van Felicity Provan (cornet, stem) & Jaap Blonk (stem, electronics).

Felicity Provan & Jaap Blonk

Felicity Provan en Jaap Blonk hebben in het verleden samengewerkt in Ex Orkest en het Dada Songs project van Alison Isadora. Zij speelden voor het eerst als duo in 2021, in De Roze Tanker en in het BIMHuis. Improviserend met de vele mogelijkheden die hun stemmen en instrumenten bieden, creëren zij een brede klankwereld vol lichtheid, verrassingen en humor. Af en toe komen er eigen teksten en composities langs.

Felicity Provan, geboren in Australië, is vocaliste en trompettiste. Zij studeerde aan Victorian College of the Arts. Vanaf 1990 trad zij op met vele internationale musici, dansers en theatermakers. Met de eclectische impro/pop-band Naked Wolf tourde ze door Europa en Canada. Momenteel wijdt zij zich als componiste en musicus aan haar eigen initiatieven: het Felicity Provan 5-tet en het multimedia-project Close. Zij is lid van het kwartet ‘Mixing Memory and Desire’ en werkt in duo’s samen met Ada Rave en Jaap Blonk.

Jaap Blonk is componist, improvisator, dichter en beeldend kunstenaar. Hij studeerde wiskunde en muziekwetenschap aan de universiteit, maar voltooide die studies niet. Rond zijn 30e ontdekte hij zijn mogelijkheden als vocalist. Blonk is uniek door zijn uitstraling op het podium en zijn vrijmoedig gebruik van alle mogelijke stemklanken, gepaard aan een scherp besef van structuur. Optredens brachten hem naar alle continenten. Inmiddels heeft hij in improvisatie met elektronica nagenoeg dezelfde wendbaarheid bereikt als met de stem.

Klaas Hekman

Specialisatie in de bassaxofoon is op zich een ongebruikelijk en waarschijnlijk uniek idee. De Rotterdammer Klaas Hekman kiest deze weg al veertig jaar en is onmiskenbaar ‘de’ meester van dit instrument. Zijn begin, bijna veertig jaar geleden, als afgestudeerde van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is verrassend op fluit. Zijn lot was echter bezegeld tijdens een ontmoeting in Londen in 1980 met Lol Coxhill, toen hij een bassaxofoon zag in een muziekwinkel. Hij was gefascineerd door dit enorme instrument, kocht het en de rest is, zoals de uitdrukking luidt, geschiedenis.

Howard Reich in Chicago Tribune: “How one man can produce so much thunderous sound from so unwieldy an instrument almost defies comprehension. But Hekman’s solos proved so majestic in scope, searing in tone and coherent in structure as to represent self-contained artistic statements in their own right.”

We zijn heel blij dat Klaas zo op het laatste moment nog beschikbaar was om in plaats van Wolter Wierbos te spelen en zijn razend benieuwd naar zijn solo in de extreme akoestiek van de Bergkerk! En met een beetje geluk wordt de avond afgesloten met een trio…


LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €12? Dan koop je discount tickets voor €6. Lees hier meer over de voorwaarden.

  24 september 2022
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  Bergkerk
  Entree: €12 (of €6 als je weinig geld hebt)

  I'm going