Kelderfest *UITVERKOCHT*

za 25 november 2017

 Tickets   I'm going

Kelderfest is een nieuw festival in de herfst. Tien intieme optredens in kelders en souterrains in de binnenstad van Deventer. Verwacht regionaal en internationaal bekende namen op unieke locaties waar verhalen en mythen achter schuilen – van crypte tot duistere beatkelder.

Altijd al een keer in de crypte van de kerk naar een concert willen luisteren? Of in de kelder van de Vrijmetselaarsloge? Dat kan! Kelderfest laat zien hoe een mooie herfstavond zich perfect leent voor een zwerftocht langs bijzondere ondergrondse locaties, vol muzikale verrassingen en uitdagende cross-overs. Normaal zijn veel van deze kelders niet toegankelijk en het is dan ook heel speciaal dat je daar tijdens Kelderfest een concert kunt meemaken. Zo kun je belanden in de Vrijmetselaarsloge, de legendarische Elegast aan de Brink of de crypte van de Lebuïnuskerk.

Alle acts spelen tijdens Kelderfest drie sets van 20 minuten. Kom dus op tijd als je je favoriete act wil zien!

Maarten Vos in de Crypte van de Lebuinuskerk

Maarten Vos begeeft zich met cello en elektronica als solo artiest, componist en producent op het snijvlak van eigentijds klassieke muziek en experiment. Hij werkte oa. samen met Colin Benders, Greg Haines, Deadbeat, Michel Banabila, Tim Exile en Asko|Schönberg ensemble en speelde op talloze festivals.

BOT in de kelder van het Stadskantoor

BOT schuurt en roert rauw tot het… bot. De groep maakte eerder indruk tijdens Oerol en Festival Over ‘t IJ, maar doet nu een speciale eenmalige intieme show op Kelderfest.

Hausmagger in de kelder van Kaal

Surfrock met on-Nederlandse teksten in het Nederlands. Bijtende ironie met een smerige attitude. Dat is Hausmagger, de band van Ted Wesselo (ja, die ene van Rembo & Rembo) en Ed Sewerratti. Maak het van (te) dichtbij mee in Kaal.

Harald Austbø in de kelder van de Vrijmetselaarsloge

De vikingstrijder, de hubba bubba kauwgom kauwende slet en de kluizenaar hebben het bordje: “niet storen” op de deur van de hotelkamer geplaatst. Zij wonen in het hoofd van cellist/acteur Harald Austbø en hij geeft jullie een kijkje via hout, snaren en paardenharen: sonore tonen, lichtvoetig getokkel, gitaristisch gesnerp en human beatbox. Praat nog jaren na over deze show als je de kelder van de Vrijmetselaarsloge weer verlaten hebt.

Frietboer & Unannounced Guest in Burgerweeshuiskelder

Haast je tijdens Kelderfest onmiddelijk naar de Burgerweeshuiskelder, want daar staat een hard hiphop-gelegenheidscombo op je te wachten. De rauwe ‘boombapcore’ van Frietboer zit vol met samples uit lang vergeten 90’s dance. Unannounced Guest voegt daar met zijn jazzy flows een extra dimensie aan toe. Een show vetter dan een extra klodder mayo.

Zino in Magnus Domus

Een speciale plek voor ‘debuterend’ talent Zino. Na jarenlang componeren en geluidsontwerp voor film, televisie en muziekvideo’s – wat hem een Emmy Award opleverde – is het voor Zino van Hamersveld de hoogste tijd om met eigen muziek het podium op te stappen. Tijdens Kelderfest de exclusieve première van het stuk Decryption, met Zino op analoge synths ism een strijkkwartet én de mysterieuze Decryption-machine.

Roosbeef (solo) in de kelder van Museum de Waag

Vorig jaar november verruilde Roos Rebergen (ook wel bekend als Roosbeef) Antwerpen voor Kentucky, USA. Daar werkte ze aan een nieuw boek en nieuwe muziek. Rond Kelderfest is ze weer terug in Nederland, wat betekent dat we getuige zijn van een heuse primeur; nieuw werk van Roosbeef in intieme setting!

Donnerwetter Exploration sessies in de Athenaeumbibliotheek

Donnerwetter, de gefreakte séancerock-sensatie brengt obscure genres bij elkaar en organiseert jaarlijks een eigen dag in Arnhem vol muzikale onzin en charme. Op Kelderfest gaan ze wederom het experiment aan – zonder drummer, in de oergaragesetting die het fundament van hun muziek vormt.

Monkeyjam + Special guest in de kelder van Rondeel

Colored Monkeys organiseert voor Kelderfest een speciale editie van de MonkeyJam, de setting waarin muzikaal Deventer samenkomt in één grote funky jam. Inclusief special surprise guest!

HITSIG + Special guest in De Elegast

Deventers 16+ partymachine Hitsig maakt ook een kelder onveilig tijdens Kelderfest. En niet zomaar een kelder. De hele avond worden in De Elegast de stoflagen met dikke bassen van de bar getrild en de spinnenwebben uit de hoeken geschuurd. En dat allemaal in de geboorteplaats van de dance-scene van Deventer. Je zou er haast nostalgisch van worden.

Kelderfest is een initiatief van het Burgerweeshuis, Deventer Verhaal, De Nieuwe Oost (voorheen Productiehuis ON) en De Perifeer.

  25 november 2017
  Aanvang: 20:00 uur
  Deventer
  Entree: €11 / €6

  I'm going