Kelderfest

za 26 februari

Tickets   Event

Kelderfest is terug in 2022! Kelderfest 2022 speelt zich af in ruim 10 toffe monumentale, ondergrondse- en bovengrondse plekken in de Deventer binnenstad. Het programma ondergronds is gratis(!), maar let op; de kelders vullen zich snel dus kom lekker op tijd!

Bovengronds presenteren we de grotere acts, waaronder de hypnotiserende, avant-garde accordeon van Mario Batkovic, de afrobeat van Black Flower, de latijns-amerikaanse disco van The Mauskovic Dance Band en de intrigerende stem van Meskerem Mees. Haal je tickets daarvoor nu snel in huis want de vorige editie van Kelderfest was rap uitverkocht.

Net als vorige jaren programmeert De Perifeer weer het overgrote deel van het ondergrondse programma van Kelderfest. Deze line-up vind je hieronder. Tijden en locaties worden later bekend gemaakt, ivm aanpassingen aan de dan geldende coronaregels. Meer informatie hierover via kelderfest.nl.

Sounds Like Juggling

Vliegende shakers, zoemende stokken, rollende speakers. Zelfgebouwde instrumenten worden door Sounds Like Juggling bespeelt door te jongleren.  Zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien. Dwaal de trap af naar Museum De Waag en voel je meegesleurd worden in een fantastische speeltuin van beweging en klank, waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is.

Frino

Het brabantse duo Frino neemt Kelderfest over met funky beats, een stampende bass en uiteenlopende serieuze en komische teksten. In de woorden van hun moeder ‘Als dit nog poëzie is, blijf ik voortaan lekker thuis’. Frino zal binnen de muren van de loge hun kung fu kunsten uitoefenen en een flinke dosis dansbare brabohop afleveren.

Bloom De Wilde

De vanuit Londen en Amsterdam opererende Bloom de Wilde combineert droom-, etno- en art-pop met folk en jazz en voegt daar surrealistische teksten en melodieën en uitbundige, kleurrijke soundscapes aan toe. Haar ongebruikelijke en onderscheidende vocale stijl zorgt regelmatig voor vergelijkingen met Joanna Newsom, Thom Yorke en Björk. Verlies jezelf tijdelijk in Bloom’s dromerige, poëtische werelden.

Lena Hessels

De Nederlandse Lena Hessels combineert verleidelijke en speelse abstracte electropop met een hypnotiserende donkere toon. Tijdens Kelderfest zullen de onweerstaanbare nachtmerries van de stenen druipen en de vloer belicht worden met stormachtige ritmes.

ɒshʌnmɑːre

Geïnspireerd door een West-Afrikaanse godin, combineert ɒshʌnmɑːre ‘melancholectronic trip ‘n bass’ waarin psychedelische etnische beats aangevuld worden met melancholische teksten en melodieën. Muziek, dans en beeld trekken je de speculatieve realiteit in!

KOLLEE

KOLLEE staat klaar met sonisch experiment, machinaal kabaal en teksten die onder de huid kruipen. Deze vocalist en performer neemt je mee naar de meest onwaarschijnlijke plekken en laat je toe in een duistere binnenwereld vanuit de crypten van Deventer.

UGLYDUB *gecanceld*

Helaas is dit optreden vanwege het wegvallen van de tour van UGLYDUB gecanceld.

Het Berlijnse duo UGLYDUB combineert synthesizers, analoge fx-pedalen, drums en viool in complexe maar zeer dansbare neuro- en halftime-ritmes. De energieke live set beweegt zich tussen drum n bass en orkestrale strijk-arrangementen. Laat je meevoeren door een royaal zintuiglijk ritme. En bass, veel bass.

Kelderfest is een initiatief van Deventer Verhaal en De Nieuwe Oost | pop, in samenwerking met het Burgerweeshuis, De Perifeer, Kunstenlab, MIMIK, Archeologie Deventer, Schouwburg Deventer, EICAS, Geert Groote Huis en dEVENTer. De organisatie houdt rekening met de op dat moment geldende voorwaarden en bereidt eventuele alternatieve scenario’s voor in verband met corona.

  26 februari 2022
  Zie openingstijden
  Deventer
  Entree: €24 / €15 / €14,50 / gratis!

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda