Kelderfest

za 26 februari 2022

Tickets   I'm going

Foto’s: Viorica Cernica, Foticoon, Sander Korvemaker

Kelderfest is terug! Genieten van muziek, theater, beeldende kunst en spoken word, bovenop de mooiste kelders en souterrains van de Deventer binnenstad! De organisatie van Kelderfest doet het dit jaar vanwege corona wel een beetje anders en doopt het erfgoedfestival om in ‘Kelderfest Ondersteboven’. Met het oog op ventilatie en ruimte zal het festival eenmalig muziek, kunst- en erfgoedliefhebbers in bovengrondse locaties van de historische binnenstad van Deventer verwelkomen. Een kleine twist maar de onweerstaanbare sfeer en passie voor het festival blijft hetzelfde.

Dit jaar zijn de locaties de Lebuinuskerk, de Bergkerk, Burgerweeshuis, het Penninckshuis, Sociëteit De Hereeniging, Walhalla, Museum De Waag, Hotel in Het Huis van Deventer, de Vrijmetselaarsloge en de bovenzaal van De Nieuwe Oost | Pop.

De line-up is compleet en hier vind je het blokkenschema. Zoals altijd biedt Kelderfest een bijzonder en veelzijdig programma met muziek, kunst en erfgoed. Op zaterdagmiddag vanaf 15:00 uur is er een speciaal jeugdprogramma samengesteld voor de kleine festivalganger.

Voor een aantal van de grotere acts worden tickets verkocht, waaronder Mario Batkovic, Black Flower en Meskerem Mees. Haal je tickets daarvoor nu snel in huis want de vorige editie van Kelderfest was rap uitverkocht. Tickets en andere informatie over de derde editie van het festival is te vinden op kelderfest.nl.

Net als vorige jaren boekt De Perifeer weer een groot deel van het gratis programma op Kelderfest (hieronder uitgelicht). LET OP! Kom op tijd, want de capaciteit van een aantal locaties is beperkt.

Sounds Like Juggling

Vliegende shakers, zoemende stokken, rollende speakers. Zelfgebouwde instrumenten worden door Sounds Like Juggling bespeelt door te jongleren.  Zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien. Dwaal de trap af naar Museum De Waag en voel je meegesleurd worden in een fantastische speeltuin van beweging en klank, waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is.

locatie en tijden

Frino

Het brabantse duo Frino neemt Kelderfest over met funky beats, een stampende bass en uiteenlopende serieuze en komische teksten. In de woorden van hun moeder ‘Als dit nog poëzie is, blijf ik voortaan lekker thuis’. Frino zal binnen de muren van de loge hun kung fu kunsten uitoefenen en een flinke dosis dansbare brabohop afleveren.

locatie en tijden

Bloom De Wilde

De vanuit Londen en Amsterdam opererende Bloom de Wilde combineert droom-, etno- en art-pop met folk en jazz en voegt daar surrealistische teksten en melodieën en uitbundige, kleurrijke soundscapes aan toe. Haar ongebruikelijke en onderscheidende vocale stijl zorgt regelmatig voor vergelijkingen met Joanna Newsom, Thom Yorke en Björk. Verlies jezelf tijdelijk in Bloom’s dromerige, poëtische werelden.

locatie en tijden

Lena Hessels

De Nederlandse Lena Hessels combineert verleidelijke en speelse abstracte electropop met een hypnotiserende donkere toon. Tijdens Kelderfest zullen de onweerstaanbare nachtmerries van de stenen druipen en de vloer belicht worden met stormachtige ritmes.

locatie en tijden

ɒshʌnmɑːre

Geïnspireerd door een West-Afrikaanse godin, combineert ɒshʌnmɑːre ‘melancholectronic trip ‘n bass’ waarin psychedelische etnische beats aangevuld worden met melancholische teksten en melodieën. Muziek, dans en beeld trekken je de speculatieve realiteit in!

locatie en tijden

KOLLEE

KOLLEE staat klaar met sonisch experiment, machinaal kabaal en teksten die onder de huid kruipen. Deze vocalist en performer neemt je mee naar de meest onwaarschijnlijke plekken en laat je toe in een duistere binnenwereld vanuit de crypten van Deventer.

locatie en tijden

Op kelderfest.nl vind je nog veel meer festivalprogramma, waaronder Anne ten Ham, Theo van Delft, Eigenzinnig, Arnhemse Meisjes, Cancelled, CSI grote Kerkhof.

Kelderfest is een initiatief van erfgoedorganisatie Deventer Verhaal en De Nieuwe Oost | pop in samenwerking met het Burgerweeshuis, Archeologie Deventer, De Perifeer, Kunstenlab, MIMIK, Deventer Schouwburg, Bibliotheek Deventer en dEVENTer.

  26 februari 2022
  Aanvang: 15:00 uur
  Deventer
  Entree: betaald én gratis programma!

  I'm going