Jeroen Helle – ‘Ik ben een Perifeer’

vr 31 augustus - do 4 oktober 2018

  I'm going

Jeroen Helle is een van de fotografen die zich inzet om de avontuurlijke concerten die plaatsvinden in De Perifeer – het kleinste podium van Deventer – vast te leggen op de gevoelige plaat. In het geval van Jeroen mag je dat zelfs heel letterlijk nemen, want naast een praktische digitale camera neemt hij ook altijd een indrukwekkende analoge camera mee.

Zijn digitale concertfoto’s zijn (vaak de volgende dag al!) terug te vinden in het archief van De Perifeer en op social media. Maar zijn analoge beelden hebben meer tijd nodig en zijn al die jaren nog nergens getoond…

Jeroen Helle: “Intiem, puur en eerlijk, zo zijn de concerten in De Perifeer. Vooraan, er bovenop, daar zit ik met m’n 6×6 camera, zwart/wit film, 12 opnames per rol, proberen de magie van het muziek maken te vangen. Alles doe ik zelf, ontwikkelen en afdrukken in de doka, intiem, puur en eerlijk.”

Een selectie van deze foto’s zal in Jeroen Helle’s tentoonstelling ‘Ik ben een Perifeer’ in de Deventer Schouwburg voor het allereerst te zien zijn. Naast dat hij de magie en de intieme sfeer van het moment inderdaad goed heeft weten te vangen, is het procedé van de analoge afdrukken ook nog steeds een fascinerende vorm van magie.

Op de getoonde foto’s zijn optredens te zien van Tomoko SauvageGonçalo AlmeidaAttic TedJasper Stadhouders (Cactus Truck)Danielle LemaireTijs HamGuido MöbiusRoald van DillewijnAnne BakkerSneaky Bones en Gran Teatro Amaro.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 31 augustus, om 16:00 uur. Je bent van harte uitgenodigd. De tentoonstelling loopt t/m 4 oktober.

(Op de foto: Jasper Stadhouders / Cactus Truck)

  31 augustus 2018 - 4 oktober 2018
  Zie openingstijden
  Deventer Schouwburg
  Entree: gratis!

  I'm going
Op de foto: Jasper Stadhouders / Cactus Truck