*Uitverkocht* Jeroen Diepenmaat & Martin Knaapen – Jet (première) + Dotlights

vr 16 november 2018

Tickets   I'm going

Let op: omdat deze voorstelling is uitverkocht, komt er een extra voorstelling op zaterdag 17 november.

In een decor van experimentele muziek wordt het verhaal verteld van de groeiende liefde tussen twee jonge mensen tegen een achtergrond van de alternatieve jaren tachtig, waarin punk, new wave en donkere kelders de sfeer bepaalden. Daar waar muziek diepte kreeg en nieuwe grenzen zocht, vlochten gevoelens ineen tot een sterke relatie die evenmin niet vanzelfsprekend was.

‘Jet’ is een intense en sfeervolle voorstelling waarin twee autonome kunstwerken bij elkaar komen. De experimentele muziek van geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat en het 18-delige gedicht van Martin Knaapen. Zij versterken elkaar, strelen elkaar, luisteren naar elkaar maar zijn niet gemaakt voor elkaar.

foto: Viorica Cernica

Jeroen Diepenmaat is beeldend kunstenaar met een grote voorkeur voor geluid. Naast optredens en performances maakt hij ook beelden en tekeningen. In zijn werk onderzoekt hij de grenzen en overgangen tussen beeld en geluid.

Martin Knaapen is een dichter die ruis wil schrijven. Ruis is alom, ruis is schoonheid of grauw of vuil. Ruis vervormt, ontregelt en houdt je scherp. En daarmee is ook de link naar het werk van Jeroen Diepenmaat snel gelegd.

Vooraf trakteert Dotlights ons op een kort concert. Vanuit een kleine homestudio in het Twentse Hengelo sleutelt Casper Rossing onder de naam Dotlights aan dromerige liedjes. De laptop-producer is van oorsprong gitarist, en dat is te horen aan de prominente rol die is weggelegd voor gitaarlijnen die druipen van de delay en reverb. Samples en minimalistische beats maken het geheel af.

Foto: Ganesh van Boggelen

  16 november 2018
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  De Perifeer
  Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur

  I'm going