Instruments Make Play x Deep in the Woods: Gijs Gieskes, Marloes van Son, Radboud Mens

vr 9 september - zo 11 september 2022

Tickets   I'm going

Instruments Make Play is een initiatief van de samenwerkende organisaties Klangendum in Rotterdam, Kulter in Amsterdam en De Perifeer in Deventer, en is volledig gericht op bouwers en bespelers van zelf uitgevonden instrumenten. Speciaal voor Deep In The Woods festival in België stelde De Perifeer i.s.m. Hidde van Schie een Instruments Make Play programma samen met Gijs Gieskes, Marloes van Son en Radboud Mens.

Gijs Gieskes

Gijs Gieskes maakt instrumenten door te experimenteren met elektronica; veel spelen en uitproberen. Zo maakt en ontdekt hij steeds weer nieuwe dingen. Op Deep in the Woods vind je oa. zijn nieuwe zonneliedjes; kleine muziekdozen, die allemaal werken op zonne-energie. Neem er een mee voor een wandeling en ontdek hoe de liedjes steeds veranderen onder invloed van het zonlicht. Gijs zal ook optreden met instrumenten die hij ter plekke (tijdens het concert!) in elkaar soldeert, maar nooit af zullen zijn.

Marloes van Son

Marloes van Son creëert sfeervolle soundscapes met poppy melodieën, zang en af en toe rauwe beats. Ze gebruikt een combinatie van zelfgebouwde digitale synthesizers, loopers en samplers tijdens live optredens. Een fascinatie voor interacties tussen mens en technologie vormt het uitgangspunt voor veel van haar instrumenten en composities.

Radboud Mens

Radboud Mens is een geluidskunstenaar die in 1988 begon met het maken van noisemachines. Als Staalplaat Soundsystem bouwt hij samen met Geert-Jan Hobijn geluidsinstallaties met verschillende technieken. In 2014 wonnen ze hiermee de Witteveen+Bos Kunst+Technologie Prijs. Op Deep in the Woods vind je een installatie van Radboud, waarin hij meerdere gitaren laat resoneren met een compositie van sinusgolven door transducers.

  9 september 2022 - 11 september 2022
  Zie openingstijden
  Deep in the Woods
  Entree: €45

  I'm going