Instruments Make Play op Deep in the Woods

za 8 september 2018

Tickets   I'm going

Instruments Make Play is een festival en een platform voor zelf uitgevonden muziekinstrumenten in de vorm van concerten, workshops, tentoonstellingen en residenties. In november en december 2017 organiseerden ze hun eerste editie in drie steden; Rotterdam, Amsterdam en Deventer.

Instruments Make Play wordt gecureerd en geproduceerd door Lukas Simonis (Vrooom, Worm), Julie Dassaud (Kulter) en Harco Rutgers (De Perifeer). Naast het festival wil Instruments Make Play een internationaal platform zijn voor muzikanten, instrumentenbouwers en artiesten. Speciaal voor festival Deep In The Woods stelden ze een programma samen waarin vier bouwers hun instrumenten voorstellen.

DIANNE VERDONK
Dianne Verdonk bedenkt, bouwt en bespeelt nieuwe elektronische muziekinstrumenten met als doel een ultieme, persoonlijke vorm van muzikale expressiviteit te bereiken.

KAREL VAN DER EIJK
Karel van der Eijk is een beeldend kunstenaar die installaties maakt waarin geluid en mechanica een sleutelrol hebben. Sommige van zijn installaties bewegen met een druk op de knop, anderen worden als een instrument gespeeld door het publiek of door de kunstenaar zelf.

TOKTEK
TokTek heeft in de loop der jaren de kunst van het live samplen van alles wat geluid maakt geperfectioneerd. Niets is leuker dan kijken hoe TokTek zijn palet van geluiden opbouwt uit willekeurige muziekobjecten om ze vervolgens met volledige overgave te bespelen op zijn controller.

ANDREAS OSKAR HIRSCH
Andreas Oskar Hirsch werkt als muzikant en beeldend kunstenaar. Hij heeft verschillende muziekinstrumenten bedacht waar hij mee optreedt. Waaronder de Electric Palm Leaf en de Carbophon, een soort van super-kalimba.

Meer informatie over het festival vind je via deepinthewoods.be.

  8 september 2018
  Zie openingstijden
  Deep in the Woods
  Entree: €40

  I'm going