Instruments Make Play: Cultuur Wetenschap & Techniek Fabriek 2024

wo 15 mei 2024

  I'm going

Tijdens Cultuur Wetenschap & Techniek Fabriek 2024 verzorgen Maite Roest (Muziekspeeltuin/LIMAI) en Josien in ’t Hof (Kunstenlab) een introductie en korte workshop als vooruitblik op het kunst-educatieve programma tijdens Instruments Make Play in Kunstenlab (waarover binnenkort meer).

Foto door Viorica Cernica, werk van Dianne Verdonk bij Instruments Make Play 2017

Instruments Make Play is een initiatief van De Perifeer ism organisaties in Rotterdam (Klangendum/Worm) en Amsterdam (Kulter), wat zich sinds 2017 in verschillende projecten in Nederland en België richt op (het bespelen van) zelf uitgevonden instrumenten. In de periode 15 september t/m 3 november 2024 organiseert De Perifeer in samenwerking met Kunstenlab opnieuw een Instruments Make Play expo mét performances en workshops; een cross-over tussen muziek en beeldende kunst. De installaties zien er spannend uit, maken geluid en bewegen. De kunstwerken zijn niet alleen te bekijken of te horen, maar deels ook aan te raken en te bespelen.

In de workshop die door Maite Roest (Muziekspeeltuin/LIMAI) en Josien in ‘t Hof (Kunstenlab) ontwikkeld wordt bij de tentoonstelling, gaan leerlingen hun eigen compositie of tune maken. Het materiaal dat zij gebruiken zien leerlingen ook terug in het werk van professioneel beeldend kunstenaars in de expositieruimtes.

Cultuur Wetenschap & Techniek Fabriek is een gratis kennis en inspiratie evenement op het snijvlak van kunst, wetenschap en techniek. Voor scholen, makers en cultuuraanbieders in Deventer en Overijssel. Meer informatie over dit event en de rest van het programma wat plaatsvindt in de Gasfabriek in Deventer vind je hier. Deelname is gratis, maar je moet je wel inschrijven.

  15 mei 2024
  Aanvang: 15:00 uur
  De Gasfabriek
  Entree: gratis!

  I'm going