Gerri Jäger (solo)

vr 19 april 2019

 Tickets   I'm going

Primeur! Gerri Jäger (o.a. Knalpot, Rooie Waas) ontwikkelde een nieuwe set voor zijn eerste internationale solo tournee door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Vanavond zal hij die in De Perifeer voor het eerst in Nederland presenteren.

De van oorsprong Oostenrijkse drummer dompelde zich na zijn conservatoriumstudies in Innsbrück en Amsterdam onder in de experimentele muziek en combineert zijn drums met apparatuur die je eerder bij een gitarist zou verwachten. Verwacht semi-gestructureerde improv en gecomponeerde elementen met behulp van drums, electronics, vintage Yamaha-keyboard en drumsynthesizers.

Op dit moment speelt hij oa. in de bands Knalpot, Naked Wolf, STUG en het Gerri Jäger Double Duo. De indrukwekkende lijst met samenwerkingen is eindeloos… Gerri speelde oa. samen met Eirikur Olaffsson (Mum, Sigur Ros), Ingebrigt Haker Flaten (The Thing), Colin Stetson (Bon Iver), Shahzad Ismaily (Tom Waits, Bonny Prince Billy), Fred Frith (Brian Eno), Frans Petter Eldh (Jameszoo) en Amsterdamse grootheden als Wolter Wierbos, Han Bennink, Ab Baars, Michael Moore, Terrie Ex, Jasper Stadhouders en Kaja Draksler.

Volgens muziekjournalist Peter Bruyn is Gerri Jäger op dit moment waarschijnlijk de meest innovatieve muzikant die we in Nederland hebben. In De Perifeer zijn we wel het een en ander gewend, maar het zou niet verbazen als hij gelijk heeft. Kom kijken dan!

Extra tip van De Perifeer

Aansluitend aan dit concert speelt Chupame El Dedo in het Burgerweeshuis. Ze starten daar speciaal voor de bezoekers van De Perifeer wat later dan aanvankelijk gepland, zodat jullie de tijd krijgen om op tijd ook daarbij aanwezig te zijn. Chupame El Dedo is samengesteld uit leden van de Colombiaanse bands Meridian Brothers, Los Pirañas en Romperayo, drie persoonlijke favorieten van meneer De Perifeer himself. Verwacht prettig ontspoorde tropicalia. Twee supertoffe concerten op één avond… goed bezig Deventer!

  19 april 2019
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  De Perifeer
  Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur

  I'm going