Friday Wilkinson

zo 15 oktober 2017 - 15:00 uur

  I'm going

De Rotterdamse beeldend kunstenaar en muzikant Hidde van Schie bracht na eerdere instrumentale releases in 2013 een eerste liedjesalbum uit. Deze dubbel-ep The Mirror & The Razorblade / Dusty Diamond Eyes staat vol droevig, getokkelde liefdesliedjes. In 2016 verscheen het album Offshore; een rock-album over de economische crisis onder de naam Friday Wilkinson.

Na het verschijnen van dit album werd het even stil rond de band maar recent was de band plots te zien op Into The Great Wide Open. Daar speelde Friday Wilkinson een 4 uur durend concert waarin enkel het nummer ‘Welcome To The Jungle’ van Guns N Roses werd gespeeld. Momenteel werkt Friday aan nieuw solo-album. Als intro op de opening van de tentoonstelling ‘Beyond the Bubble’ in het Kunstenlab komt Friday Wilkinson in De Perifeer nieuw materiaal spelen!

Hidde van Schie is hier zeker geen onbekende met meerdere uitgaves op het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec. en concerten en tentoonstellingen bij het inmiddels ter ziele kunstenaarscollectief WILLIE… De Perifeer is dan ook heel blij hem hier opnieuw te kunnen verwelkomen!

In de tentoonstelling ‘Beyond the Bubble’ onderzoeken Into The Great Wide Open (ITGWO) en Kunstenlab de positie van kunst op het festival. Kunstenlab en ITGWO gingen een bijzondere samenwerking aan en vroegen 3 kunstenaars om dit interessante spanningsveld te onderzoeken. Maze de Boer, Wouter Klein Velderman en Hidde van Schie maakten ieder een voorstel voor een kunstwerk. Het project van Hidde van Schie ‘Welcome to the jungle’ is uitgevoerd tijdens Into the Great Wide Open in september dit jaar. De tentoonstelling ‘Beyond the Bubble’ toont de resultaten van dit project. Op zondag 15 oktober om 16.00 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend door Nienke Korthof, programmeur beeldende kunst Into the Great Wide Open in aanwezigheid van de kunstenaars.

  15 oktober 2017
  Deur open: 14:30 uur
  De Perifeer
  Entree: gratis!

  I'm going