Festival De Oriënt: Dirar Kalash

zo 25 september 2016

  I'm going

Het tweede Festival De Oriënt is van 16 t/m 25 september 2016 in Deventer. Nieuw is het weekend ‘De Oriënt in het Havenkwartier’ op 24/25 september en De Perifeer is één van de nieuwe locaties daar.

Dirar Kalash zal tijdens Festival De Oriënt twee keer optreden in De Perifeer. Beide concerten van Dirar Kalash vinden plaats op de zondagmiddag en verschillen van elkaar. Het eerste concert (een solo op ud) start om 14:30 uur, het tweede concert (een solo op ud en live elektronica) start om 15:30 uur. Beide concerten zijn te bezoeken op hetzelfde entreebewijs.

Dirar Kalash is een Palestijnse muzikant en beeldend kunstenaar die zich gevestigd heeft in Den Haag. Deze multi-instrumentalist werkt met een breed spectrum aan muziek en geluid, zowel in composities als vrije improv. Zijn aanpak van instrumenten, technieken, en esthetiek is zeer politiek omdat tweedelingen (nieuw/oud, west/oost) aan de kaak worden gesteld als instrumenten van cultureel imperialisme. De methoden die hij gebruikt zijn gebaseerd op zijn onderzoek naar de kruispunten en relaties van muziek en geluid met andere contexten zoals taal, architectuur, wiskunde en beeldende kunst. Zijn reguliere optredens omvatten o.a. audiovisuele performances, free jazz groepen, strijk ensembles, solo piano, solo ud en live elektronica.

Bekijk facebook.com/FestivalDeOrient voor het complete programma.

  25 september 2016
  Deur open: 14:00 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  De Perifeer
  Entree: 5 euro

  I'm going