Extrapool x De Perifeer x Valkhof Festival

wo 18 juli 2018

  I'm going

Extrapool en De Perifeer, dé uitvalsbasissen voor vooruitstrevende kunst in de regio, verzorgen al enige jaren programma in de Sint-Nicolaaskapel tijdens het Valkhof Festival. Eigenzinnige muzikanten en geluidskunstenaars vonden er hun weg. Dit jaar slaan beide organisaties de handen ineen en presenteren een programma vol live elektronica: hoekig, dansbaar, maar op een onconventionele manier. Het zijn hedendaagse klanken buiten de gangbare orde tegen de achtergrond van de eeuwenoude architectonische elementen van de kapel.

EXTRAPOOL & DE PERIFEER DJ’S
Als inleiding op het programma van uitgesproken live-elektronica, trappen Extrapool en De Perifeer de avond zelf af met muziek van ongebruikelijke aard. Programmeurs Herman van den Muijsenberg en Harco Rutgers laten een muzikale selectie uit de onderstroom aan je horen. Muzikaal kunnen beide heren prima door een deur, maar wonderlijk genoeg is dit de eerste keer dat ze elkaar in levende lijve zullen ontmoeten. Als een muzikale blind date zullen beiden het meest prikkelende materiaal uit hun platentassen trekken om een blijvende eerste druk achter te laten. Een experiment dat bijna alleen maar goed kan uitpakken. Op papier in ieder geval wel, nu de rest nog.

GUIDO MÖBIUS
Als je in bent voor een complete verrassing, is Guido Möbius je man. Deze Berlijnse producer/componist/multi-instrumentalist verwerpt het idee van de perfecte live-vertaling van zijn albums, en is op het podium een geheel andere entiteit dan op plaat. Met een gitaar, een trompet, zijn stem, en een shitload aan effectpedalen zweeft Möbius tussen hypnose en humor, en vindt hij altijd een manier om het publiek bij zijn shows te betrekken. Kom en zie wat er gebeurt. Dat doet Guido Möbius ook.

JUNG AN TAGEN
De desoriënterende retoriek van Jung An Tagen is bezwerend. Ergens zwevend tussen moderne composities en ritueel klinkende techno, heeft deze Oostenrijker een geheel eigen muzikale taal ontwikkeld. Ook visueel heeft hij ervaring in het maken van ontregelend artwork. Maar waar Stefan Juster vooral goed in is, is alle regels overboord gooien en ze vervolgens opnieuw schrijven bij het maken van elektronische muziek.

  18 juli 2018
  Aanvang: 20:00 uur
  Valkhof Festival
  Entree: Gratis!

  I'm going