Extrapool x De Perifeer x Valkhof Festival *UITVERKOCHT*

wo 21 juli 2021

Tickets   I'm going

foto’s door Harco Rutgers en Mirthe Scheifes

Extrapool en De Perifeer, dé uitvalsbasissen voor vooruitstrevende kunst in de regio, verzorgen al enige jaren programma in de Sint-Nicolaaskapel tijdens het Valkhof Festival. Eigenzinnige muzikanten en geluidskunstenaars vonden er hun weg. Dit jaar slaan beide organisaties opnieuw de handen ineen en presenteren samen een programma in Extrapool; twee concerten met een hoofdrol voor tape.

Wouter van Veldhoven en Dianne Verdonk

Wouter van Veldhoven werkt sinds 2005 met aftandse bandrecorders en gerelateerde apparatuur (draadrecorders, schijfrecorders, etc.), die hij met allerhande kunst en vliegwerk weer enigszins werkend probeert te krijgen, of nochtans iets te laten doen dat geluid produceert of bewerkt. Vertrekkend vanuit zijn zelfgebouwde rariteitenkabinet bouwt deze klankmagiër zorgvuldig gedetailleerde geluidslagen.

Voor deze gelegenheid zal Wouter samen met muzikante en instrumentontwerper Dianne Verdonk optreden. Zij bouwde onder andere Bellyhorn, La Diantenne en Pulseyarn: drie eigenzinnige, tastbare, elektronische muziekinstrumenten waarmee ze kleurrijke, elektroakoestische liedjes maakt. De sferen en klanken vullen elkaar perfect aan in deze nog kersverse samenwerking.

Diepenmaat / Sallaerts

Jeroen Diepenmaat is een beeldend kunstenaar met een voorliefde voor geluid. Twan Sallaerts is een wandelende muziekencyclopedie en producer van de grootste berg onuitgebrachte muziek. Ze werken al jaren zeer regelmatig samen, maar het grootste deel van dit werk bleef verborgen. Tot ze vorig jaar op het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec. hun debuut ‘Sluimer’ uitbrachten. In hun live optredens spelen audio-cassettes en tape-loops een belangrijke rol, naast een uitermate gevarieerd instrumentarium.

Bij deze twee concerten wordt door Esc.rec. ook een nieuwe split cassette release gepresenteerd, met nieuw werk van Wouter van Veldhoven en Jeroen Diepenmaat. Beide concerten vinden plaats in een installatie van Evi van der Kant. En er is een intermezzo door Big Hare.

  21 juli 2021
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  Extrapool
  Entree: €5

  I'm going