Ensemble Extra Ordinair

zo 10 maart 2019

 Tickets   I'm going

Nora Mulder en Han Buhrs zijn Ensemble Extra Ordinair: ritmisch gillende rondzingemmers, ploppende dienbladen, wokdekselpercussie, snoevende toffeetrommelbas, nicht-wohl temperierte stemvorken, op hol geslagen snijbonenmolens en mopperlades, metylpiano, hedendaagse muziek van voor de oorlog (met walmnoten), vermoeide orgeltjes, piepende bluesharp, ultrakorte stampliederen en spuugspreeksels.

Leuk is mogelijk anders, maar niets is amusanter dan met bloedige ernst vertolkte eigenaardigheden en in meezingbare verzen gevatte melancholika.

Han Buhrs is een vocalist die je met zijn rauwe keelgeluiden en gruizig gezongen taal bij de strot grijpt. Een door de wol geverfde virtuoos met een zeldzaam donkere en doorleefde stem. Hij was al eens eerder in De Perifeer met het Felicity Provan Quintet, maar maakt(e) bijvoorbeeld ook deel uit van The Ex, Palinckx en het Ig Henneman Tentet.

Nora Mulder is pianiste, cimbalomspeelster, improvisator en ‘fabricator’. Ze speelt oa. in het Corkestra onder leiding van Cor Fuhler, met verder Anne Laberge, Tobias Delius, Ab Baars, Andy Moore, Wilbert de Joode, Tony Buck en Michael Vatcher (waarvan ook al een aantal leden eerder in De Perifeer te zien waren). De lijst indrukwekkende ensembles, orkesten en artiesten waarmee ze werkte is lang… Een kleine greep: Louis Andriessen, Willem Breuker, Yannis Kyriakides, Alvin Lucier, Misha Mengelberg en Dick Raaijmakers, Asko|Schoenberg, Barton Workshop, Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Symfonie Orkest.

  10 maart 2019
  Deur open: 14:30 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  De Perifeer
  Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur

  I'm going