DJ Extended feat. Kazimieras Jušinskas

zo 26 januari 2020

Tickets   I'm going

Foto’s Jeroen Helle

DJ Extended feat. Kazimieras Jušinskas is een duo uit Vilnius, Litouwen. Ze bespelen twee instrumenten; platenspeler en altsaxofoon, beiden in een zeer ongebruikelijke rol.

De draaitafel wordt hier gebruikt als analoog instrument, rijk aan expressie, gemanipuleerd met uiteenlopende objecten om de meest buitengewone geluiden te krijgen. De saxofoon wordt behoorlijk extreem bespeeld door middel van verschillende technieken, die soms een bijna elektronisch timbre benaderen, zodat de luisteraar uiteindelijk de geluidsbron niet kan identificeren. Meditatieve zachte ruis wordt gecombineerd met elegante melodielijnen, bijna onherkenbaar opnieuw samengesteld uit 100 jaar oud vinyl, interactieve en intieme gesprekken tussen saxofoon en draaitafel, rauwe glitchy geluiden, free-jazz, geloopte beat-exploraties en allerlei magische uitbreidingen van beide instrumenten.

Elke show van dit lustig experimenterende duo is anders, en dat zal in De Perifeer dus… niet anders zijn. Maar dat het een uniek en fascinerend concert wordt staat wél vast.

  26 januari 2020
  Deur open: 14:30 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  De Perifeer
  Entree: €4 voorverkoop, €5 aan de deur

  I'm going