Bang voor Hiphop **afgelast vanwege Corona

za 2 mei 2020

  I'm going

** Het gehele Bang voor Kunst programma kan helaas niet plaatsvinden op de geplande data, vanwege het Coronavirus. Zodra dat mogelijk is, gaan we op zoek naar nieuwe data om het complete programma alsnog plaats te laten vinden.

Tijdens Bang voor Hiphop gaan we het gesprek aan over drillmuziek. De komst van dit subgenre naar Nederland heeft, in de ogen van velen, angstaanjagende taferelen als gevolg, online en offline. Zorgt drillmuziek voor geweld, of is het andersom? En moeten justitie of de politiek hier iets mee?

Onder leiding van Dennis Platvoet voeren we de discussie met betrokkenen. Op zaterdag 2 mei, in de bovenzaal van De Nieuwe Oost pop (naast het Burgerweeshuis). Te gast is o.a. Angelo Bromet, boeker hiphop en urban van Melkweg Amsterdam. Verdere gasten TBA!

Programma Bang voor Kunst

Bang voor Hiphop is onderdeel van Bang voor Kunst; een programma over entartete kunst (lees: kunst die door het naziregime verboden werd) in relatie tot de actualiteit, in het kader van Overijsselviertvrijheid, op verschillende locaties in Deventer.

28/03 – 03/05: tentoonstelling Intonarumori – Wessel Westerveld
29/03: Opening Bang voor Kunst – Intonarumori
19/04: lezingen/gesprek/concert – oa. John Heymans, Kraftformer
02/05: Bang voor Hiphop panel – De Nieuwe Oost pop
22/05: lezing Jonas Staal

Bang voor Kunst legt verbindingen en trekt parallellen tussen de geschiedenis van de entartete kunst/musik en de actualiteit. Tot de eerste signalen van een totalitair regime behoren het onderdrukken of marginaliseren van wetenschappers, journalisten en kunstenaars. Waarom moet kunst aan banden gelegd worden? Wat voor een impact zou een verarmd cultureel landschap op de samenleving hebben? Waarom en voor wie kan kunst iets zijn om bang van te zijn? Welke kracht schuilt er in? En hoe kunnen we deze kracht vandaag de dag aanwenden zodat we moreel juist niet terug glijden naar een jaren 30 klimaat vol angstretoriek? Juist in het kader van 75 jaar vrijheid lijkt het ons goed om hierbij stil te staan.

Bang voor Kunst wordt georganiseerd door De Perifeer, Kunstenlab en De Nieuwe Oost pop.

  2 mei 2020
  Aanvang: 20:00 uur
  De Nieuwe Oost
  Entree: gratis!

  I'm going