Bang voor Kunst

za 24 april - zo 13 juni

In het kader van Overijssel viert 75 jaar vrijheid presenteren wij: Bang voor Kunst, een programma over kunst en politiek. Dit programma stond in 2020 al op de planning, maar is vanwege corona in aangepaste vorm verplaatst naar voorjaar 2021.

Bang voor Kunst verbindt de geschiedenis met de actualiteit. Één van de eerste signalen van een totalitaire overheid is dat wetenschap, journalistiek en kunst wordt beperkt en onderdrukt. In de Tweede Wereldoorlog noemde het nazi-regime sommige vormen van kunst ontaard: te joods, ziekelijk, het paste niet in de Duits-Arische cultuur. Deze kunst werd verboden en vernietigd.

Waarom en voor wie kan kunst iets zijn om bang van te zijn? Waarom moet kunst aan banden gelegd worden? Wie bepaalt of kunst een politieke lading heeft – de kunstenaars, of degene die het werk bekijkt of beluistert? Waar liggen de grenzen van vrij en vernieuwend zijn, maatschappij-kritiek uiten en bewust provoceren? Deze vragen en meer worden verkend in ons programma: een tentoonstelling, lezingen, een debat, een concert en een serie podcasts.

Bang voor Kunst wordt georganiseerd door De Perifeer, Kunstenlab en De Nieuwe Oost pop.

Meer informatie volgt binnenkort. Tot snel!

  24 april 2021 - 13 juni 2021
  Zie openingstijden
  Meerdere locaties in Deventer
  Entree: zie afzonderlijke events

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda