Anne Gillot + Jérôme Noetinger

zo 14 mei 2023

 Tickets   I'm going

Foto’s: Wil Kanis

Recensie + tekeningen door Hansko Visser

Twee solo concerten in De Perifeer, van blokfluitiste Anne Gillot (Zwitserland) en geluidskunstenaar Jérôme Noetinger (Frankrijk). Of nou ja, niet alleen in De Perifeer dit keer, want voor een deel van het programma verhuizen we naar de buren; de zaal van Kunstenlab is hiervoor beter geschikt.

Jérôme Noetinger

Jérôme Noetinger is een Franse componist, improvisator en geluidskunstenaar die werkt met elektroakoestische apparaten zoals de Revox B77 reel-to-reel bandrecorder en magneetband, analoge synthesizers, mengtafels, luidsprekers, microfoons, diverse elektronische huishoudelijke/alledaagse voorwerpen en zelfgemaakte elektronica. Aangetrokken door geluid, meer nog dan door muziek en de taal daarvan, opende elektro-akoestiek voor hem deuren naar onvermoede klankwerelden die zijn positie veranderden van luisteraar/consument naar maker/producent. Hij treedt zowel solo als in ensembles op (Cellule d’Intervention Metamkine, Le Un, Hrundi Bakshi, Les Sirènes, Proton), en werkt vaak samen (Sophie Agnel, Lionel Marchetti, Aude Romary, Angelica Castello). Van 1987 tot 2018 was hij directeur van Metamkine, distributeur van geïmproviseerde en elektro-akoestische muziek.

Anne Gillot

De briljante Zwitserse blokfluitiste Anne Gillot werkt evenzeer aan het creëren en behouden van het hedendaagse muziekrepertoire als aan het onderzoeken van geluid door middel van technologie en improvisatie. Denk bij ‘blokfluit’ trouwens ook aan bijzondere instrumenten als de Paetzold contrabas blokfluit; een lomp houten apparaat wat er letterlijk uitziet als een blok, maar een ongelofelijk fraai geluid heeft. Gillot studeerde aan de conservatoria van Lausanne, Biel en Amsterdam en is actief als soliste en in ensembles. Ze maakt oa. deel uit van de ensembles baBel, Vortex, Boulouris5 en duo 1+1 met saxofonist Laurent Estoppey.

Dank aan Kunstenlab voor het beschikbaar stellen van de zaal!


LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €12? Dan koop je discount tickets voor €6. Lees hier meer over de voorwaarden.

  14 mei 2023
  Deur open: 14:30 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  Kunstenlab
  Entree: €12 (of €6 als je weinig geld hebt)

  I'm going