An evening at the Factory: Vera Bon, Beate Bos

do 17 november 2022

Tickets   I'm going

Foto’s door Isabelle Renate la Poutré

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Dit keer pakt Vera Bon ons in met haar Nederlandstalige synthpop en wordt voorafgaand een tentoonstelling met fotografisch werk van Beate Bos geopend.

Ondersteund door kapotte synths, huilende theremins en een goede beat, bekijkt Vera het leven van een afstand. In haar poëtische teksten schijnt ze licht op schaduwplekken en vraagt ze zich af hoe je te verliezen in iets dat eindig is. In samenwerking met producer Timon Massop verscheen in maart van dit jaar de single Jonge Honden. De twee zetten momenteel de laatste hand aan de EP Zweven die in het voorjaar van 2023 uitkomt. Een lekker in de verf gezette try-out bij productiehuis BRUT, met een naar meer smakend voorproefje van het nieuwe solo-materiaal, was voor De Perifeer de directe aanleiding voor deze boeking.

Foto: Liz van den Akker

Voorafgaand aan het optreden van Vera Bon is om 19:30 uur de opening van de tentoonstelling van Beate Bos. Haar werk ontstaat nagenoeg spontaan in het stedelijk landschap om ons allen heen, vastgelegd door middel van snelle ingezoomde snapshots. De beelden worden vaak ’s nachts gemaakt en tonen een residu van menselijke aanwezigheid. Als een filmeditor werkt Beate vervolgens met haar foto’s de beelden uit in grotere constellaties en combinaties, op zoek naar momenten van gelukkig toeval. Lees meer op de website van de Gelderlandfabriek.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  17 november 2022
  Deur open: 19:00 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

  I'm going