An evening at The Factory: Snackbar The Ambassador

do 18 augustus 2022

Tickets   I'm going

Video: Jasper Smale
Foto’s: Pien Groen

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Dit keer komt Snackbar The Ambassador ons het hoofd op hol brengen. Feest!

Snackbar The Ambassador is het alter ego van de Duitse multidisciplinaire beeldend kunstenaar, muzikant en radiopresentator Matthias König, gevestigd in Den Haag. Zijn muziek kan het best worden omschreven als een zeer explosief mengsel van gedeconstrueerde folklore, elektronische beats en space exploraties, opgehitst met een gezonde snuf krautrock, psychedelische cumbia, dub en andere geestverruimende multiculturele geneugten die resoneren in Ruimteschip Aarde. Vertederend, lelijk, aantrekkelijk, schurend, meeslepend en bespottelijk tegelijk. Gekleed in uitgebreide kostuums bedient deze eenmansband een reeks samplers, drummachines, synthesizers, snaar- en percussie-instrumenten om ontwrichtende maar aanstekelijke en zeer dansbare live optredens te creëren.

In december 2020 bracht hij zijn eerste dubbelsingle Iedere Dag Vakantie en Komkommertijd uit op het Esc.rec. label. Op dit moment werkt hij aan zijn eerste album dat eind 2022 uitkomt bij hetzelfde label.

De avond wordt afgesloten door Jehudi van Dijk, die ons trakteert op zijn persoonlijke hitselectie uit de 80’s, 90’s en 00’s. En welja, misschien is Meneer De Perifeer ook van de partij. Bier en naked tosti ontbreken natuurlijk ook niet. Al met al geen avondje om stil te zitten dit keer.

  18 augustus 2022
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

  I'm going