An evening at The Factory: Kleefstra Bros & Michał Jacaszek

do 20 oktober 2022

 Tickets   I'm going

Foto’s: Pien Groen

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avonden. Dit keer komen de Kleefstra Bros & Michał Jacaszek met ‘IT DEEL I’!

De Kleefstra Bros zijn dichter Jan Kleefstra en gitarist Romke Kleefstra, beiden ook leden van oa. Piiptsjilling, The Alvaret Ensemble, FEAN en Kleefstra|Bakker|Kleefstra. Bij IT DEEL I hebben ze in 2021 in een residency in de Thomaskerk in Katlijk samengewerkt met de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michał Jacaszek.

Michał Jacaszek creëert electro-akoestische muziek waarin elektronische geluiden worden gecombineerd met akoestische instrumenten. Hij toerde over de hele wereld en zijn werk won vele internationale prijzen. Hij werkt regelmatig samen met andere kunstenaars, in verschillende media waaronder video, cinema, beeldende kunst, choreografie en fotografie.

IT DEEL is het meerjarige project van de Kleefstra Bros samen met productiehuis Popfabryk. De desastreuze aantasting van de natuur vormt de onderliggende drijfveer voor IT DEEL. Gezamenlijk met gastmuzikanten werken ze in de Thomaskerk in Katlijk aan nieuw materiaal in relatie tot de thematiek, dat op de laatste dag van de residentie wordt gepresenteerd en vervolgens op vinyl wordt uitgebracht bij Moving Furniture Records.

De Kleefstra Bros: “Bomen zijn bij uitstek het voorbeeld van een levensvorm dat een plek is aangewezen waar het zich maar mee moet redden. Bomen zijn tientallen en honderden jaren gebonden aan een plek en geven zich daar aan over. Met een onaantastbaar geduld hebben vele bomen in Oranjewoud meerdere generaties mensen voorbij zien trekken. En toch menen wij over het leven van die bomen te mogen beslissen en laten we hen lijden met al onze ingrepen in hun leefomgeving.”

De release van IT DEEL I op vinyl bij Moving Furniture Records staat gepland voor het najaar, samen met een korte release tour, waar ook dit optreden van de Kleefstra Bros & Michał Jacaszek deel vanuit maakt.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Popfabryk.

  20 oktober 2022
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

  I'm going