An Evening at the Factory: Inês Malheiro + Lydia Wierenga

do 15 juni 2023

Tickets   I'm going

Foto’s: Pien Groen, Lydia Wierenga, Harco Rutgers

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Deze keer met Inês Malheiro, een Portugese muzikante die werkt met stem en electronics en beeldend kunstenaar Lydia Wierenga die vertelt over haar werk en haar galerie OFF HOOK.

Inês Malheiro

Inês Malheiro (Portugal, 1997) creëert geluidsverhalen met de stem als bronmateriaal. De diep hallucinerende en gefragmenteerde songs, geïmproviseerd of gecomponeerd met gerecyclede en gebroken stemmen, zijn ongebruikelijk intiem. Opgehakte stukjes stem druppelen binnen als door een infuus en centrifugeren daar ons diepste innerlijk. Alsof Malheiro met nét genoeg kracht de structurele matrix van een song wil breken. Als een onbewust tegengif voor de snelheid van de buitenwereld ademt haar muziek sonische betovering, ondergedompeld in het micro-bestaan van een ijle en samenklonterende elektronica. Nauw verbonden met dans is haar sound haast lichamelijk.

In 2022 bracht Inês Malheiro haar debuutalbum ‘Deusa Náusea’ uit en creëerde tussen 2018 en 2020 ‘The endless chaos has an end’, een muziekserie gebaseerd op emotionele en cheesy momenten. Ze werkte oa. samen met artiesten als Paal Nielsen-Love, Pedro Melo Alves, Gonçalo Penas, Mia Dyberg, Demian Cabaud, João Almeida, Peter Michael Dietz, Rodrigo Costanzo, Rui Horta, Sancha Castro. Ze studeerde en nam deel aan workshops bij Anna Holmer, Demian Cabaud, GENG (PTP), Julia Holter, Jim Black, Jana Winderen, John Romão, Laurel Halo, Lucy Railton, Mário Laginha, Marlene Ribeiro, Nick Dunston, Peter Evans, Pedro Maia, Susana Santos Silva, Tillery, Sara Serpa, Theo Bleckmann, Valentina Magaletti en Ultima Vez.

Lydia Wierenga

In 2019 schilderde Lydia Wierenga zwarte A4-muurschilderingen om een ​​hoek bij mensen thuis door heel Nederland. In 2020 vervolgde ze haar project met zwarte muurschilderingen. Vooral via Instagram nodigde ze kunstenaars over de hele wereld uit om haar muurschildering in of op een hoekje in hun eigen huis te maken. Alleen nu A6 formaat; ter grootte van een traditionele ansichtkaart. Al deze muurschilderingen en kunstenaars werden gepresenteerd op sociale media en aan het einde van het jaar in een boek. Een logische vervolgstap was het starten van een fysieke kunstruimte: OFF HOOK.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

  15 juni 2023
  Deur open: 19:00 uur
  Aanvang: 19:30 uur
  De Gelderlandfabriek
  Entree: €10

  I'm going